Viorel Hrebenciuc, urmarit penal pentru fapte de coruptie

Deputatul pSD de Bacau, Viorel Hrebenciuc, este urmarit penal in dosarul Laura Georgescu – CNA, fiind acuzat ca a folosit influenta de lider al unui partid politic in avantaj propriu sau in avantajul unor alte persoane. Printre acestea se numara si Gheorghe Stefan, in favoarea caruia Viorel Hrebenciuc ar fi intervenit la sefa CNA pentru ca aceasta sa-i redea licenta unei televiziuni. Hrebenciuc a fost chemat, joi dimineata, la audieri la sediul DNA.

Concret, Viorel Hrebenciuc este acuzat ca si-a folosit influenta sau autoritatea in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altcineva de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de catre o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid, se arata intr-un comunicat de presa remis de Directia Nationala Anticoruptie.

Surse neoficiale sustin ca este vorba de o prezumtiva interventie a lui Hrebenciuc pe langa Consiliul National al Audiovizualului, in favoarea lui Gheorghe Stefan, pentru obtinerea unei licente pentru un post de televiziune.

Mondo News iti recomanda si: GHEORGHE STEFAN a fost AUDIAT la DNA in DOSARUL suspiciunii de CORUPTIE de la CNA

“Sunt suspect in aceasta cauza, am luat cunostinta de acest lucru”, a spus Hrebenciuc, la iesirea din sediul DNA, unde i s-au adus la cunostinta acuzatiile.

Hrebenciuc s-a declarat “o victima coletarala” in acest dosar si a precizat ca nu poate oferi amanunte. El a precizat ca este anchetat in baza articolului 13 din legea 78/2000, articol care prevede: “Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani”.

Intrebat de ziaristi daca a discutat cu Laura Georgescu, Hrebenciuc a raspuns: “Niciodata, nici nu o cunosc”. “Nu mi-e teama pentru ca stiu ce am facut, sau stiu ce n-am facut”, a mai spus Viorel Hrebenciuc.

CITESTE SI: VIOREL HREBENCIUC a fost AUDIAT de procurori la sediul DNA. UPDATE 

Procurorii DNA arata ca in acest dosar exista suspiciuni ca, la cererea unei persoane care, direct sau indirect, prin intermediul membrilor familiei sale sau al apropiatilor, controleaza o societate comerciala detinatoare a unui post de televiziune, deputatul Viorel Hrebenciuc s-ar fi implicat nemijlocit in realizarea de demersuri pentru a determina functionari din cadrul Consiliului National al Audiovizualului (C.N.A) ca institutia ce reprezinta singurul organ de reglementare in domeniul audiovizualului sa revina asupra unei decizii prin care a fost retrasa licenta pentru postul de televiziune respectiv.

Potrivit procurorilor, in realizarea acestor demersuri, Hrebenciuc si-ar fi folosit de influenta si autoritatea pe care le detine in calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte ¬ membru al Comitetului Executiv National, organul de conducere si de decizie al partidului.

Parlamentarul Hrebenciuc Viorel este membru al Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, functie care ii confera automat calitatea de membru al organului central de conducere si de decizie al partidului – Comitetului Executiv National.