VIOREL MATIS, primarul PSD din BELIS, RETINUT pentru FAPTE ILEGALE

Primarul comunei Belis, Viorel Matis (PSD), a fost retinut de politistii clujeni, fiind suspectat de comiterea unor fapte ilegale la regimul silvic in vremea cand era lucrator silvic, au declarat, marti, surse judiciare citate de Agerpres. 

Politisti din IPJ Cluj au retinut, in urma unor perchezitii facute in opt locuri, trei barbati banuiti de fapte ilegale la regimul silvic, fapte prin care s-ar fi creat un prejudiciu de 250.000 de euro. 

“Politistii din cadrul IPJ Cluj au retinut, in urma unor perchezitii realizate in 8 locatii de pe raza judetului Cluj, trei barbati banuiti de fapte ilegale la regimul silvic. Luni, au fost efectuate perchezitii in locatii din municipiul Cluj-Napoca, orasul Huedin si comunele Belis, Poieni si Marisel, fiind descoperite si ridicate bunuri si inscrisuri care servesc ca probe in dosarul penal si au fost sechestrate obiecte si diverse sume de bani. In cauza au fost extinse cercetarile fata de trei barbati, in varsta de 50, 40 si 59 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, comuna Belis, respectiv comuna Poieni, judetul Cluj, care la data savarsirii faptelor indeplineau atributii de lucratori silvici, acestia fiind retinuti pentru 24 de ore, pentru savarsirea infractiunilor de instigare la infractiunea de taiere ilegala de arbori din fondul forestier national, furt de arbori din fondul forestier national si fals intelectual’, se arata intr-un comunicat transmis, marti, de IPJ Cluj. 

Potrivit IPJ Cluj, valoarea estimata a prejudiciului se ridica la 250.000 de euro.

 
Sursa foto: realitatea