Viorica Dăncilă a fost desemnată candidatul PSD la alegerile prezidențiale! Doi lideri au votat împotrivă

Premierul și liderul PSD, Viorica Dăncilă, a fost desemnată, marți, de Comitetul Executiv al partidului drept candidat la alegerile prezidențiale din această toamnă. În cadrul BPN a fost un vot masiv pentru Viorica Dăncilă, doar doi lideri votând împotrivă.

Update: Premierul Viorica Dăncilă a fost validată, marți, și de Comitetul Executiv al PSD candidat al partidului la alegerile prezidențiale din toamnă, după ce obținuse un prim vot în Biroul Permanent Național. Decizia finală de validare a candidatului va fi luată la congresul PSD din 3 august. Viorica Dăncilă a spus, la finalul ședințelor partidului, că ea crede că are șanșe în fața lui Klaus Iohannis, că are încredere în ea și în colegii săi și că “cetățenii pot avea încredere că este timpul unui președinte al României femeie”. De asemenea, Viorica Dăncilă a anunțat că social-democrații care vor critica în spațiul public partidul sau pe ea, în calitate de candidat PSD la prezidențiale, vor fi sancționați, susținând că “orice pas greșit va fi decontat de partid”.

Declarații Viorica Dăncilă:

”Cred că este pentru prima oară când în cadrul unui Comitet Executiv Național fiecare membru și-a spus părerea, și-a exprimat opinia în legătură cu viitoarea campanie electorală, cu politica de alianță, dar ceea ce este mai important, susținerea pentru candidatura la alegerile prezidențiale.

În CEx colegii au propus adoptarea unei rezoluții care să cuprindă un aspect important pentru partidul nostru, și anume faptul că intrând în logica campaniei electorale este important ca opiniile noastre, fie că ne plac sau nu, în democrație trebuie să își exprime fiecare opinia, dar să fie exprimate în cadrul forurilor statutare.

Cei care vor ieși în spațiul public cu diferite afirmații, opinii care să lezeze partidul sau candidatul la prezidențiale, să fie sancționați în CEx.

Orice pas greșit va fi decontat de partid și trebuie să dăm dovadă de unitate.

Sunt convinsă că fiecare coleg va fi foarte implicat, că PSD are puterea să câștige aceste alegeri și că implicarea fiecăruia va fi un pas spre câștigarea alegerilor.

Am avut un vot pentru candidatul la Președinție. Am propus colegilor să dăm un vot și pentru Liviu Pleșoianu.

În Biroul Permanent Liviu Pleșoianu a avut un vot. Tot în BPN, Gabriela Firea s-a retras din această cursă pentru prezidențiale.

Același vot l-am avut și în CEx.

S-a votat ca eu să reprezint partidul în alegerile prezidențiale.

Este un vot care mă onorează.

Am încredere în mine, în colegii mei, am încrederea că vom câștiga încrederea românilor și că vom putea câștiga.

Vom merge pe un mesaj de încredere, în care să se regăsească marea parte a românilor.

Trebuie să creăm același val de credibilitate pe care l-am avut în 2016.

Întrebată dacă crede că va avea șanse mai mari decât Iohannis și despre criticile lui Stănescu, care s-a opus candidaturii:

Eu cred că am șanse pentru că întotdeauna am demonstrat că pentru mine este important consensul, solidaritatea. Și în acest moment de acest lucru au nevoie românii.

Cred că perioada în care împărțim românii în partidul meu și alte partide, în Guvernul meu și alte guverne, trebuie să înceteze.

Cred că pot să demonstrez că o campanie poate fi făcută pe proiecte, pe consens, pe lucruri bune pentru cetățeni, și nu prin jigniri sau violență verbală.

Cred că pot să demonstrez în perioada următoare că un președinte poate fi al tuturor românilor și că țara poate avea un președinte femeie. Dacă am demonstrat că pot face performanță, cred că românii pot vedea că pot avea primul președinte femeie.

Am demonstrat că îmi pot reprezenta țara cu demnitate pe plan extern.

Cetățenii pot avea încredere că este timpul unui președinte al României femeie.

(Întrebată despre Dragnea) Nu ne ajută să ne raportăm la trecut, să aducem în prim-plan anumite aspecte.

Trebuie să ne asumăm istoria acestui partid, pornind de la Gherman, Iliescu.

Din punct de vedere guvernamental, acest Guvern a fost eficient.

OUG 114 a avut și lucruri bune.

Haideți să ne uităm la sectorul construcțiilor, la pensii. S-a greșit că nu a fost înainte un dialog cu toți actorii și am cerut miniștrilor să nu mai vină cu proiecte nediscutate.

Am făcut modificări pe OUG 114.

Am fost singurul prim-ministru care mi-am asumat greșelile și am încercat să le îndrept.

Faptul că eu candidez înseamnă că îmi asum conducerea partidului spre o victorie”.

Știre inițială

Candidatura Vioricăi Dăncilă va fi oficializată în cadrul Congresului PSD din data de 3 august. În cadrul ședinței BPN, singurele voturi împotrivă au venit din partea liderului PSD Vaslui, Dumitru Buzatu și din partea liderului PSD Olt, Paul Stănescu, au declarat surse din PSD pentru știripesurse.ro.

De asemenea, sursele citate susțin că Liviu Pleșoianu a primit un singur vot din partea lui Dumitru Buzatu.

Sursa foto: adevarul