Viorica Dăncilă desemnată premier de Klaus Iohannis! Declarația președintelui

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seară, că a decis să o desemneze pe Viorica Dăncilă, nominalizată de PSD, pentru funcția de prim ministru, invocând Constituția, deciziile Curții Constituționale și “aritmetica parlamentară”.

“În primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR în materie de desemnare. Și aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. În Parlament, după consultări, îmi e foarte clar : PSD dispune de o majoritate.

Și atunci cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă din Parlament, am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă”, a spus șeful statului, într-o  scurtă declarație la Palatul Cotroceni, după ce s-a consultat cu partidele politice.

PSD a decis să o nominalizeze pe Viorica Dăncilă pentru conducerea guvernului, după ce conducerea social-democraților a forțat demisia lui Mihai Tudose. Este al treilea premier propus de PSD după câștigarea alegerilor parlamentare din iarnă anului 2016, după Sorin Grindeanu, demis de PSD-ALDE prin moțiune de cenzură, și Mihai Tudose.

Sursa foto: realitatea