Viorica Dăncilă face curățenie după Vâlcov! A dat afară două dintre ”amicele” fostului consilier

Viorica Dăncilă a semnat luni decizia de revocare a Adrianei Cotel (foto) din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Update: Mihaela Triculescu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), si Adriana Cotel, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, au fost demise luni. Deciziile au fost publicate in Monitorul Oficial.

La sefia ANAF a fost numita Mirela Calugareanu, care a mai detinut aceasta functie. Ea a condus ANAF din vara anului 2017, pana in martie 2018. Calugareanu l-a inlocuit pe Bogdan-Nicolae Stan in 2017 si a fost inlocuita, la randul ei, de Ionut Misa, care a fost schimbat la inceputul acestui an cu Mihaela Triculescu.

In schimb, in fruntea CNAS nu a fost numit un inlocuitor al Adrianei Cotel. Pana atunci, atributiile sale au fost preluate de Razvan Teohari Vulcanescu, vicepresedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. De altfel, inainte ca Adriana Cotel sa fie numita la sefia CNAS, aceasta functie era detinuta de Razvan Vulcanescu.

Demiterea sefelor ANAF si CNAS vine dupa ce Darius Valcov a demisionat, luni, din functia de consilier al premierului pe probleme economice, in urma unei discutii cu premierul Viorica Dancila. Atat Mihaela Triculescu, cat si Adriana Cotel erau apropiate ale lui Valcov.

Triculescu si Cotel, doua numiri controversate

Mihaela Triculescu a fost numita in functia de presedinte ANAF la inceputul lunii ianuarie, inlocuindu-l pe Ionut Misa. Numirea ei a starnit insa numeroase controverse, multe voci aratand ca nu este potrivita pentru aceasta functie.

Newsweek scria la acea vreme ca Mihaela Triculescu a picat de cinci ori in trei ani examenul oral pentru ocuparea unor functii de inspector antifrauda in perioada 2014-2016.

In plus, jurnalistii Recorder dezvaluiau ca nu exista niciun CV care sa ateste traseul profesional al Mihaelei Triculescu, iar in comunicatul emis de Guvern se arata ca “este licentiata in economie la Universitatea din Craiova si in ultimii trei ani a fost practician in insolventa, asigurand managementul procedurii de insolventa pentru mai multe companii”.

La randul sau, Adriana Cotel a fost numita in functia de presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate la finalul lunii ianuarie, inlocuindu-l pe Razvan Vulcanescu. Si numirea Adrianei Cotel a starnit numeroase controverse, mai ales ca despre ea nu exista multe informatii publice, neavand un CV publicat nici pe site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale, institutie pe care a condus-o pana la numirea in fruntea CNAS.

Știre inițială

“La data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Adriana Cotel (foto) se revocă din funcţia de membru al Consiliului de administraţie şi de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, se arată în decizia publicată în Monitorul Oficial.
 
Sursa foto: q magazine