Viorica Dăncilă îl provoacă pe Iohannis! Ce a declarat premierul despre rectificarea bugetară și violențele din 10 august

Premierul Viorica Dăncilă îl critică pe preşedintele Iohannis pentru lipsa avizului CSAT pe rectificarea bugetară, ceea ce a făcut imposibilă adoptarea proiectului în şedinţa de azi a Guvernului.

“Rectificarea este unul dintre cele mai importante proicte ale Guvernului, care ar fi trebuit să fie adoptat în cadrul şedinţei de azi. Din păcate, preşedintele Româniai nu a găsit deschidere sau poate nu a avut timp să convoace CSAT pentru avizarea proiectului de rectificare. În aceste condiţii, Guvernul a luat decizia de a cere preşedintelui României convocarea în regim de urgenţă a CSAT”, a declarat Dăncilă în deschiderea şedinţei de Guvern de joi, 23 august.

Ce a declarat premierul Dăncilă despre violențele de la protestul din 10 august

Viorica Dăncilă a vorbit, la începutul ședinței de Guvern, și despre evenimentele violente din 10 august, solicitându-le miniștrilor și șefilor de instituții să evite “o spirală a conflictului” în care încearcă să-i atragă cei care vor să dobândească Puterea “prin mijloace nedemocratice”. Prim-ministrul a vorbit și despre o scindare a societății după protestul din 10 august, susținând că nu o persoană sau o instituție poate fi acuzată doar în baza unor probe concludente.

“Există tendințe ca această scindare să fie iremediabilă. Pornind de la evenimentele din 10 august, am văzut în acest zile un asalt împotriva unor instituții ale statului, iar prima țintă e Jandarmeria. Nu vreau să apăr sau să absolv pe cineva de vină, dar consider că o persoană sau o instituție poate să fie acuzată doar în baza unor probe concludente. Apelul meu la toți miniștrii și toți șefii de instituții este să evite această spirală a conflictului în care încearcă să ne atragă cei care nu au fost capabili să câștige Puterea prin alegeri și înceracă să o dobândească această Putere prin mijloace nedemocratice”, a spus Viorica Dăncilă.