Viorica Dăncilă, ironizată în presă germană: Este o marionetă a Puterii!

Presa internațională a relatat, din nou luni, despre reprimarea brutală a mitingului Diasporei organizat la București, cele mai dure articole apărând în presa de limba germană.

Jurnaliștii de la Digi24 au făcut o revista a presei internaționale, cel mai ironic fiind cotidianul german Handelsblatt în care Viorica Dăncilă este prezentată că fiind “o marionetă a Puterii”. Jurnaliștii germani scriu că ea s-a remarcat la proteste “prin absența”, dar va fi mai des văzută de germani anul viitor, când România va prelua președinția Consiliului UE, dacă mai “rămâne în funcție”.

În timp ce Die Welt remarcă faptul că ministrul de Interne Carmen Dan a justificat agresiunile comise de jandarmi, susținând că huligani periculoși ar fi atacat statul, Bloomberg face o analiză din care reiese că România calcă pe urmele Ungariei și Poloniei, protejând corupții și politizand sistemul judiciar.

Citește și: PRESA INTERNAȚIONALĂ DESPRE PROTESTELE DIN ROMÂNIA

La rândul lor, Politico și Euronews comentează evenimentele din România, subliniind pe de o parte fragilitatea democrației dâmbovițene, iar pe de altă parte forța diasporei românești.

Represiunea brutală a Jandarmeriei asupra participanților la mitingul Diasporei a generat reacții atât la Bruxelles, cât și în Austria, unde politicienii au pus la îndoială capacitatea României de a prelua președinția Consiliului UE.

Sursă foto: realitatea