Viorica Dăncilă nu dă doi bani pe ALDE! Guvernul adoptă rectificarea bugetară

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, adoptarea rectificării bugetare, asta în ciuda faptului că partenerii de la ALDE amenință cu ieșirea de la guvernare, dacă nu vor fi efectuate schimbări.

Bugetul Ministerul Sănătății rămâne în limitele adoptate la începutul anului. Educația va beneficia în continuare de fonduri mai mari cu 42%, iar dacă întârzierile din primul semestru vor fi recuperate vom reveni cu sume suplimentare. De asemenea, sunt reevaluate cheltuielile de personal, care au fost supraevaluate la începutul anului. Guvernul taie un miliard de lei de la bugetul Educației. Banii erau destinați programului ”Merg la Școală”, care nu a fost pregătit la timp, a susținut premierul Viorica Dăncilă, în deschiderea ședinței de Guvern.

Suntem alături de oamenii care au fost afectați de inundații și alte calamități naturale și alocăm 500 de milioane de lei pentru a continua refacerea infrastructurii distruse de calamități. Alocăm fonduri pentru continuarea investițiilor în plan local. Pentru Guvern este importantă dezvoltarea armonioasă a tuturor comunităților.”, a spus Viorica Dăncilă în debutul ședinței de Guvern.

Sursă foto: realitatea