Viorica Dăncilă, pregătită să preia conducerea PSD! Premierul despre condamnarea lui Dragnea și viitorul partidului

Premierul Viorica Dăncilă a preluat conducerea PSD, au declarat surse social-democrate pentru jurnaliștii de la știripesurse.ro, și este așteptată să facă un anunț important în următoarele ore.

Update 3: Au fost momente tensionate în ședința PSD. Un conflict a avut loc între Codrin Ștefănescu și Viorica Dăncilă, anunță Antena 3. Potrivit surselor, Viorica Dăncilă a ținut să precizeze că va trasa liniile de comunicare ale partidului. Marți, social-democrații au două ședințe foarte importante, BPN și CEx. Sunt multe decizii pe care social-democrații trebuie să le ia. Aceștia trebuie să organizeze un Congres. Până la eveniment, Viorica Dăncilă va rămâne președinte interimar al PSD.

Conform Digi24, Lia Olguța Vasilescu și-a anunțat colegii că este dispusă să preia funcția de președinte!

Update 2: Viorica Dăncilă reacţionează după condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare cu executare. “Am convocat o parte din liderii PSD, din ministrii guvernului, pentru a decide impreuna in aceste momente importante pentru PSD. Indiferent de sentimentele fata de Liviu Dragnea, va dati seama ca pentru PSD condamnarea presedintelui in functie reprezinta un moment dificil, asa cum ar reprezenata pentru orice partid. Uman vorbind, este o drama atat pentru el, cat si pentru familia lui. In calitate de colegi, suntem alaturi de dumnealui si familia sa. Nu vom comenta in niciun fel decizia instanței de judecată”, a declarat Dăncilă.

Viorica Dăncilă, președintele executiv al PSD, ajunsă numărul 1 în partid, după condamnarea la închisoare cu executare a lui Liviu Dragnea, a anunțat, luni după-amiaza, că nu va demisiona din fruntea guvernului.

”Vreau să asigur că nu îmi vori da demisia, indiferent de solicitările unora sau altora, vedem dacă va fi o moțiune de cenzură. Suntem un partid responsabil, avem o guvernare responsabilă, încă deținem președinția rotattivă. Mulțumesc electoratului, vom face o analiză și vom veni cu soluții să le recâștigăm încrederea. Una dintre cele mai bune măsuri este să continuăm programul de guvernare început în 2016. Nu există tabere în partid.”, a spus Viorica Dăncilă.

Update: Liderii PSD reuniți în sediul din Băneasa au stabilit, luni, după condamnarea la închisoare cu executare a lui Liviu Dragnea ca interimatul să fie preluat de îndată de președintele executiv al PSD, premierul Viorica Dăncilă, scrie știripesurse.ro.

Confirmarea oficială a instalării lui Dăncilă ca interimar PSD se va face în ședința CEX convocată de urgență pentru marți la ora 18.00 în Parlament. Viorica Dăncilă va avea sarcina să organizeze, alături de o ‘conducere colectivă’, un Congres PSD pentru alegerea viitoarei conduceri a partidului, precum și numele candidatului PSD la alegerile prezidențiale.

Știre inițială

Potrivit surselor citate, toți liderii PSD care sunt prin București și miniștrii se reunesc în sediul din Băneasa, de unde premierul va ieși să facă o declarație de presă despre viitorul partidului după condamnarea lui Liviu Dragnea. Viorica Dăncilă va face apel la unitate și la calm în partid, mai spun sursele citate.

Cel mai probabil, mâine se va convoca un CEX pentru a se oficializa conducerea interimară a PSD cu Viorica Dancilă.

După condamnarea lui Liviu Dragnea, PSD este în degringoladă. Niciun lider social democrat nu vrea să-și asume deocamdată conducerea partidului, fără o negociere în prealabil cu liderii din teritoriu. Statutar, președintele executiv al PSD este și cel care preia interimatul partidului în cazul vacantării postului de președinte. 

Sursa foto: adevarul