Viorica Dăncilă s-a scăpat! Cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat, duminică, la Antena 3, ce se discută informal în partid de săptămâni bune: nu exclude o candidatură la alegerile prezidențiale deși, public, evită să spună clar acest lucru.

Viorica Dăncilă a zis recent într-un interviu cu Marius Tucă că nu va candida la alegerile prezidențiale. În PSD a circulat, în schimb, o cu totul altă variantă: că Dăncilă așteaptă să treacă Congresul PSD pentru a se lansa, oficial, în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Surse din partid au dezvăluit pentru știripesurse.ro faptul că Viorica Dăncilă pregătește un mare sondaj de opinie: vrea să se măsoare să vadă dacă ea este peste sau sub scorul PSD.

‘Dăncilă vrea să se convingă dacă este locomotiva’, au dezvăluit sursele citate de publicația amintită.

Viorica Dăncilă a asigurat în partid că ea se va măsura doar raportat la partid și la ceilalți șefi de partide – PNL, USR, ALDE, PMP, Pro România – și nu va intra în sondajul separat despre colegii din PSD care vor sa fie prezidențiabili.

Duminică seara, la Antena 3, premierul a spus, intrebată fiind de o eventuală candidatură a sa la prezidențiale: ”Președintele PSD a candidat mereu la prezidențiale dar pentru asta trebuie sa fii o locomotivă, trebuie să ai un procent foarte mare și atunci trebuie sa îți duci partidul spre un rezultat foarte bun”.

Viorica Dăncilă a mai declarat că profilul candidatului PSD la alegerile prezidentiale trebuie sa fie cam așa: „un om cu echilibru, care sa dea consens, un bun mediator”.

Sursa foto: adevarul