Viorica Dinu, judecatoarea spagara, nu-si poate justifica averea

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a constatat o diferenta semnificativa intre averea dobandita si veniturile realizate de judecatoarea Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti. Aceasta nu poate justifica suma de peste 46.000 de euro, bani obtinuti in perioada exercitarii functiei de judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, Sectia a II-a Penala, se arata intr-un comunicat ANI.

Viorica Dinu a realizat, in perioada 2008-2009, impreuna cu sotul sau, venituri salariale in cuantum de aproximativ 482.000 de lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de peste 662.000 de lei, rezultand o diferenta nejustificata de 179.000 de lei, respectiv 46.000 de euro.

“ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre Dinu Viorica, impreuna cu sotul sau, in perioada exercitarii functiei de judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti, Sectia a II-a Penala”, se arata in document.

Sursa foto: rtv.net