VISCOL in BUCURESTI, in CAPITALA NINGE CA-N POVESTI! GRADINITELE, SCOLILE si LICEELE, INCHISE pana MIERCURI

Pe toate arterele rutiere din Capitala se circula, vineri, in conditii de iarna, nu sunt intersectii blocate si nu au fost raportate probleme in ceea ce priveste circulatia vehiculelor, anunta Brigada Rutiera a Capitalei. In Bucuresti, ninge abundent de joi seara si s-a depus strat consistent de zapada pe carosabil.

UPDATE 3: Toate gradinitele, scolile si liceele din Bucuresti si judetul Ilfov raman inchise pana miercuri. Decizia a fost anuntata de primarul Capitalei, Gabriela Firea, vineri seara, care a precizat ca masura se ia din cauza ca urmeaza cateva zile cu temperaturi extrem de scazute.

UPDATE 2: Metrorex a anuntat suplimentarea trenurilor de metrou aflate vineri in circulatie pe Magistralele 1 si 3 cu cate doua trenuri, iar pe Magistrala 2 cu trei trenuri. De asemenea a fost dispusa si suplimentarea echipelor de interventie pentru deszapezirea intrarilor in statiile de metrou, avand in vedere ca in Bucuresti ninge in continuare si e viscol. Directorul general al Metrorex le-a cerut, totodata, celor din conducerea institutiei, sa mearga pe teren pentru monitorizarea situatiei si asigurarea implementarii masurilor luate in aceasta perioada.

UPDATE 1: Circulatia a fost blocata, vineri, pe mai multe linii de tramvai din Capitala, din cauza unor defectiuni, cativa copaci au fost doborati de viscol si au cazut pe masini sau pe drum, iar vantul puternic a desprins acoperisuri de pe case si blocuri.

Aproximativ zece tramvaie au ramas blocate pe linie, in zona Dristor, pe sensul spre statia Policolor, din cauza unei defectiuni la un tramvai. Echipele de interventie incearca tractarea acestuia cu o masina. Pe Bulevardul 1 Decembrie a fost blocata circulatia tramvaielor 14, pana la capatul de linie Faur, din cauza unui tramvai defect.

Si tramvaiele liniei 27 au fost blocate pe Bulevardul Camil Ressu, zona Piata Ramnicu Sarat, pe sensul spre statia Complex RATB Titan, tot din cauza unui tramvai defect. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti – Ilfov, trei copaci au fost doborati de viscol, dintre care unul a cazut pe o masina parcata pe Soseaua Colentina nr. 62, iar un altul a cazut pe drum, pe Calea Mosilor. De asemenea, din cauza viscolului au fost desprinse bucati de acoperis de pe o casa, care au cazut pe o alta locuinta, iar o bucata de tabla a fost desprinsa de pe un bloc.

STIRE INITIALA

Politistii Brigazii Rutiere recomanda soferilor sa circule cu prudenta, sa adapteze in permanenta viteza la conditiile meteo rutiere, sa pastreze o distanta regulamentara fata de vehiculul din fata si sa echipeze autovehiculul corespunzator. Totodata, politistii solicita conducatorilor auto sa faca deplasari doar daca este strict necesar si nu exista alt mijloc de transport in zona unde trebuie sa se deplaseze.

Politistii rutieri recomanda conducatorilor de vehicule sa nu opreasca sau sa stationeze in locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport in comun, pe trecerile de pietoni sau la colturile intersectiilor, pentru a nu obtura vizibilitatea altor conducatori auto. De asemenea, ei ii atentioneaza pe pietoni sa circule doar pe trotuare, sa traverseze doar prin locurile special amenajate si la culoarea verde a semaforului electric.

Sursa foto: realitatea