VISUL REGELUI EP.26. Tensiune la palat

Bidam trece de partea armatei printesei si inclina definitiv balanta in defavoarea tradatorilor.

Bazandu-se pe o armata formata din trupele a opt cetati aflate la granita, Bidam ataca palatul insa nu reuseste sa o prinda pe regina care parasise tabara cu putin timp inainte.

Chiar si dupa ce a fugit, reginei i se pregatisera mai multe ambuscade insa aceasta este salvata de Bihyeong.

Printesa ia decizia de a se opri varsarea de sange si accepta ca tronul sa-i revina printului urmand ca ea sa devina regenta.

Auzind ca regina, impreuna cu regele, se adapostesc in templul regal, Bidam face presiuni asupra printesei pentru ca locul de refugiu sa fie atacat si regina capturata.

Sprijinita de Chunchu si de Yushin, printesa refuza deocamdata sa ia aceasta decizie radicala nestiind ca regina planuieste si ea revenirea la putere, prin orice mijloace.

Regina ii cere lui Bihyeong sa se furiseze in capitala si sa-l ucida pe Bidam insa, in acelasi timp, trimite si soli la tara vecina Baekje, pentru a cere ajutor militar.

Starea de confuzie domina palatul regal. Bidam o propune ca printesa sa fie inscaunata ca rege insa aceasta propunere este vazuta ca un inceput de tradare de cei din jur.

Bidam refuza varianta inscaunarii printului sub pretextul ca acesta nu ar fi copilul regelui. Aduce ca martor pe moasa care a asistat la nastere si aceasta ii confirma varianta.

Curtea ministrilor aude si ea aceasta veste si incep framantarile si aici.

Chunchu cauta sa lipezeasca apele printr-o intalnire secreta cu Bihyeong insa Bidam ii spune printesei ca aceasta intalnire a avut ca scop aranjarea lucrurilor inspre inscaunarea lui Chunchu ca rege.

 Sursa foto: tvmania.ro