VISUL REGELUI EPISODUL 25. Regina pune stapanire pe palat

Convoiul regelui este atacat de trupe armate loiale reginei. Yushin si aliatii sai rezista o perioada atacului insa, la un moment dat, se petrece un eveniment care se va dovedi hotarator pentru soarta inclestarii.

Bihyeong, fost bun prieten al lui Youshin, il injunghie cu sabia pe acesta, rana parand, la prima vedere, una extrem de serioasa.

Regele cade in mana tradatorilor in timp ce printesa si aliatii sai se retrage in propria tabara.

Majestatea este dusa la palat si primeste, de indata, vizita reginei care il informeaza ca soarta puterii este pecetluita. Printul va conduce tara, cu voia sau fara voia regelui.

In tabara printesei, Kim Yushin isi revine, rana sa nefiind una mortala. Chunchu cauta noi aliati cu ajutorul carora sa rastoarne situatia creata in capitala.

Ajunge in Daeyaseung, la cetatea condusa de Bidam, si ii cere acestuia loialitate fata de rege si printesa.

In prima instanta este refuzat si intemnitat insa, a doua zi, Bidam ii marturiseste ca a actionat in acest fel pentru a-i duce in eroare pe spionii reginei.

Asa s-a si intamplat. Vestea retinerii lui Chunchu a ajuns la regina, aceasta incepand sa puna presiune pe rege. I-a cerut acestuia sa accepte de buna voie sa abdice in favoarea printului si sa-i ofere regenta pentru a conduce tara in mod oficial, in schimb promitand ca printesa nu va avea de suferit.

La Daeyaseung, Bidam pune cateva conditii pentru a se alatura taberei printesei. Cere sa i se ofere functia de conducator al Curtii, promitandu-i lui Chunchu ca il va ajuta sa ajunga rege si, impreuna, sa conduca tara spre vremuri mai bune.

Chunchu refuza oferta facuta de Bidam si pleaca spre propria tabara fara a-si fi atins scopul. Ranile lui Yushin se vindeca si acesta, pus pe picioare, confirma ca va lupta impotriva reginei, pana la scarifiuciu, daca va fi cazul.

Isi da seama ca Bihyeong l-a ranit superficial, in mod intentionat, si il cauta pe acesta pentru a-l determina sa se alature printesei insa acesta refuza.

In interiorul palatului are loc o scena in care Yeonhwa ii cere reginei sa recunoasca faptul ca este mama ei. Printul surprinde scena si ii cere mamei sale ca Yeonhwa sa fie pedepsita. Yeonhwa este insa scoasa pe furis din palat de catre insotitoarea reginei si dusa la printesa pentru a i se asigura protectie.

Un contingent militar important ajunge in fata taberei printesei impreuna cu un mesaj venit din partea regelui prin care acesta ii cerea sa se predea pentru a nu se isca o noua baie de sange.

Printesa refuza sa se predea si hwarangdo-ul incepe infruntarea cu oastea reginei. Chiar daca cei loiali printesei luptau cu mult curaj si devotament, numarul superior al adversarilor incepea sa-i copleseasca si soarta parea a se inclina in favoarea trupelor loiale ale reginei.