Vitalie Proca, asasinul moldovean din cartierul bucurestean Vitan, extradat in Romania

Vitalie Proca, asasinul din Republica Moldova care a incercat sa omoare un tanar, in data de  26 noiembrie 2012, in cartierul bucurestean Vitan, si care, ulterior, a  fugit in Rusia, a fost extradat, luni, in Romania. Aceasta este prima extradare care se realizeaza din Federatia Rusa catre Romania.

Luni, 18 noiembrie, o escorta a Politiei Romane l-a preluat de la Moscova pe cetateanul moldovean Proca Vitalie, in varsta de 33 de ani, urmarit international pentru comiterea infractiunii de tentativa de omor calificat si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, potrivit Politiei Romane.

Extradarea urmaritului este rezultatul eforturilor comune ale Politiei Romane prin Biroul National Interpol Bucuresti, Ministerului Justitiei, Ministerului Public, autoritatilor judiciare ruse si ale Ambasadei Federatiei Ruse la Bucuresti.

Barbatul extradat a fost introdus intr-un Centru de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul D.G.P.M.B., urmand a fi declansata procedura de confirmare a mandatului de arestare preventiva de catre magistratii Tribunalului Bucuresti.

Vitalie Proca este suspectat ca, la data de 26.11.2012, a executat mai multe focuri de arma cu pistolul mitraliera AK 47 asupra unui barbat care isi parca autoturismul in parcarea de resedinta, dupa care, observand ca victima nu a decedat, a coborat din autoturism si, folosind pistolul MAKAROV pe care il avea asupra sa, a executat mai multe focuri de arma în directia victimei.

In luna noiembrie a anului 2012, moldoveanul Vitalie Proca a incercat sa-l omoare la pe Puiu Mironescu, la comanda fratilor Bogdan si Razvan Mararu, doi intelopi din Piatra Neamt. Pentru comiterea atacului asupra lui Puiu Mironescu, mercenarul basarabean a venit la Bucuresti si a pornit pe urmele victimei sale, in baza datelor si fotografiilor pe care le avea de la cei care l-au platit sa ucida la comanda, doar ca a gresit tinta.

In seara de 26 noiembrie 2012, Proca a tras cu un pistol-mitraliera si un pistol Makarov intr-un barbat din cartierul Vitan, acolo unde statea cel care trebuia sa-i fie victima, Puiu Mironescu. Asasinul platit a confundat tinta si a tras intr-un barbat care nu avea nicio legatura cu fratii interlopi din Piatra Neamt, dar care semana cu Puiu Mironescu, avea aceeasi marca de masina si locuia tot in cartierul bucurestean Vitan.

Bogdan si Razvan Mararu au comandat asasinarea lui Puiu Mironescu ca o razbunarea in contul asasinarii fratelui lor, Gheorghita Mararu, lider al lumii interlope nemtene. Acesta din urma a fost asasinat in noiembrie 2010, intr-o cafenea din Piatra Neamt.

Sursa foto: realitatea.net