Viziunea Grupului PPE din Parlamentul European asupra IMM-urilor (I)

IMM-urile reprezinta 99% din numarul total de companii europene. Grupul PPE din Parlamentul European doreste sa le dea o voce in Parlament si in intreaga societate.

Prin urmare, Cercul IMM din Grupul PPE evalueaza in mod sistematic impactul legislatiei UE asupra IMM-urilor. Este format din 61 de deputati europeni ai Grupului PPE, preocupati de tematica IMM-urilor, reprezentand 20 de state membre.

Cercul IMM doreste sa puna Piata Unica si Uniunea Pietelor de Capital in slujba IMM-urilor. El identifica si lupta impotriva poverilor disproportionate si a restrictiilor birocratice impuse de normele UE auspra intreprinderile mai mici.

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile) reprezinta coloana vertebrala a economiei europene. IMM-urile produc 58% din PIB-ul Uniunii Europene si reprezinta 67% din totalul locurilor de munca din sectorul privat. IMM-urile conduc inovarea, se adapteaza cu usurinta fortelor pietei, exercita un puternic impact economic in toate sectoarele de activitate, genereaza locuri de munca si ofera o forta de munca calificata. Responsabilitatea directa pentru conducerea acestor intreprinderi se datoreaza adesea unor personalitati antreprenoriale puternice, centrate pe familie, care le fac un sprijin major al cresterii economice. Cu capital propriu peste medie si cu o raspandire larga a riscurilor investitionale, intreprinderile mici si mijlocii sunt solide in fata crizelor financiare globale.

“Cercul IMM-urilor al Grupul PPE incurajeaza activ institutiile UE si tarile UE sa aplice in mod sistematic un test pentru IMM-uri in toate etapele procesului de elaborare a politicilor. Un test privind IMM-urile analizeaza posibilele efecte ale propunerilor legislative asupra IMM-urilor. Prin evaluarea costurilor si beneficiilor optiunilor de politica, aceasta contribuie la imbunatatirea mediului de afaceri “. Markus Pieper, deputat in Parlamentul European, presedinte al Grupului PPE Cercul IMM din cadrul Parlamentului European, Membru al Comisiei pentru Transport si Turism din Parlament.

Sursa foto: mondonews