Viziunea Grupului PPE din Parlamentul European asupra IMM-urilor (II)

Ce ne-am propus?

Imbunatatirea oportunitatilor de piata

Dorim sa finalizam piata unica si sa generam mai mult comert liber cu principalii parteneri comerciali mondiali. Parteneriatul transatlantic pentru comert si investitii (TTIP) cu SUA, Acordul economic si comercial (CETA) cu Canada si propunerea legislativa a UE privind “societatile cu o singura persoana” trebuie implementate rapid.

Furnizarea accesului sigur la finantare

Uniunea Pietelor de Capital trebuie sa devina efectiva cat mai curand posibil. UE nu trebuie sa impiedice finantarea traditionala a creditelor si bancare. Startup-urile si IMM-urile ar trebui sa aiba acces mai usor la finantarea cercetarii.

Consolidarea monedei euro

Un euro stabil si o cooperare economica si monetara mai stransa permit dezvoltarea pietei interne. Aceasta inseamna o mai mare securitate si mai multe oportunitati pentru cresterea IMM-urilor, generand mai multe locuri de munca si o mai mare prosperitate pentru europeni. Prin urmare, tarile din zona euro trebuie sa adere la Pactul de stabilitate si crestere si trebuie sa implementeze in mod consecvent Pactul fiscal.

Cresterea competitivitatii UE

Ne opunem cerintelor excesive privind mediul, clima si protectia consumatorilor. Politica UE trebuie sa acorde o importanta egala obiectivelor privind mediul, cresterea si ocuparea fortei de munca.

Reducerea birocratiei

Comisia Europeana si Parlamentul European trebuie sa testeze propunerile legislative in relatie cu IMM-urile. Avem nevoie de o evaluare independenta a impactului propunerilor legislative europene. Asa-numita “plata a aurului” de catre statele membre – obligatii nationale care depasesc cerintele UE si interfereaza cu obiectivele politice vizate – trebuie sa fie identificate si expuse.

Sprijin pentru subsidiaritate

Legislatia europeana ar trebui sa defineasca doar cerintele de baza, permitand ca detaliile sa fie tratate de catre autoritatile nationale sau organismele tehnice. Legislatia privind protectia sociala pentru salariati trebuie sa fie mai apropiata de practicile nationale.

“Sfarsitul tarifelor de roaming reprezinta un exemplu tangibil in care modul in care IMM-urile si startup-urile europene vor beneficia de crearea pietei unice digitale” Pilar del Castillo Vera, Grupul PPE, Membru al Comisiei pentru industrie, cercetare si energie (ITRE) in Parlamentul European.

Sursa foto: mondonews