Viziunea Grupului PPE din Parlamentul European asupra IMM-urilor (III)

Initiativele noastre

In cursul legislaturii actuale, au avut loc dezbateri plenare pe o serie de probleme datorita eforturilor noastre. Acestea au inclus subiecte privind o mai buna reglementare, aspecte legate de sanatate si mediu – cum ar fi problemele privind sanatatea in relatie cu produse alimentare, finantarea IMM-urilor, diplomatia economica si profesiile liberale.

Cercul IMM-urilor isi pregateste propriile pozitii pe teme relevante, inclusiv protectia datelor, importanta economica a industriei auto si noua lege a companiilor cu raspundere limitata cu un singur membru. Mai mult, Cercul IMM-urilor a contribuit la documentul de pozitie al Grupului PPE privind viitorul Europei. De asemenea, am contribuit, intr-o scrisoare adresata Bancii Centrale Europene, la dezbaterea privind povara birocratica a bazei de date AnaCredit privind bancile mici si mijlocii si intr-o scrisoare trimisa comisarului european pentru piata interna, Elżbieta Bieńkowska, am contribuit la discutia privind sistemul dual de invatamant profesional.

Suntem implicati intens in procedurile legislative prin intermediul amendamentelor proprii si prin activitatea raportorilor nostri din Cercul IMM-urilor. Printre chestiuni se numara programul Better Regulation, Programul de reglementare a performantei si performantei (REFIT), Programe de finantare precum Fondurile Structurale si de Investitii (ESIF), o piata unica pentru comunicatii electronice, Uniunea bancara, Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP) cu SUA si Sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii (EU ETS).

Cercul IMM a avut invitati din partea Comisiei Europene, precum si experti nationali, axandu-se pe subiecte precum fondurile structurale, Fondul european pentru investitii strategice (EFSI), TTIP, procedura europeana privind cererile cu valoare redusa si EU ETS.

Discutam despre rapoartele parlamentare privind subiecte precum concediul de maternitate, etichetarea in sectorul carnii si al energiei, evaziunea fiscala, intreprinderile familiale si piata unica digitala.

“Economia digitala joaca un rol principal in a patra revolutie industriala. Spiritul antreprenorial este esential pentru a spori beneficiile acestei revolutii. IMM-urile joaca un rol esential in promovarea inovarii revolutionare in intreaga Europa”, Michał Boni, Grupul PPE.

Sursa foto: mondonews