VLAD ALEXANDRESCU, ministrul Culturii, A DEMISIONAT dupa scandalul de la OPERA. UPDATE

VLAD ALEXANDRESCU, ministrul CULTURII, isi va prezenta, miercuri, DEMISIA din guvernul tehnocrat condus de premierul DACIAN CIOLOS, informeaza surse guvernamentale citate de postul B1 Tv. Aceasta DEMISIE vine in urma scandalului urias care zguduie de cateva zile incoace OPERA NATIONALA BUCURESTI.

UPDATE 16.37: Ministrul Culturii, VLAD ALEXANDRESCU, si-a anuntat oficial demisia miercuri dupa-amiaza, pe Facebook, explicand ca situatia de la Opera Nationala este una “intolerabila”.

“Domnule Prim-Ministru,

In fata rezistentei opace la schimbarea structurala pe care am incercat sa o initiez, sa o dezvolt si sa o pun in practica in institutiile de cultura din Romania, in fata ostilitatii nedezmintite a aparatului refractar la regandirea modalitatilor de functionare a institutiilor publice de cultura, a relatiei dintre sectorul independent si cel public, va prezint demisia mea”, a scris pe Facebook VLAD ALEXANDRESCU.

“Presiunea timpului, resursele limitate si dorinta de a da un semnal puternic in favoarea reformei au ajuns in acest moment sa fie, din pacate, un handicap major pentru continuarea mandatului meu.

Schimbari dictate doar de buna credinta au dus la explozii institutionale neasteptate si la o situatie intolerabila la Opera Nationala, una dintre institutiile publice de cultura care s-au dovedit cel mai rezistente la o functionare moderna, europeana. Aceasta situatie nu face decat sa exemplifice o problema grava a sistemului, problema pe care inertia si lipsa de actiune consecventa nu o vor putea rezolva”, mai spune ministrul demisionar.

VLAD ALEXANDRESCU este al treilea ministru care isi da DEMISIA din guvernul CIOLOS, dupa ANA COSTEA, fostul ministru al Muncii si ANA RADUCU, fost ministru al Fondurilor Europene.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: CAPTURA VIDEO