Vlad Cosma va fi audiat, luni, de Comisia juridica a Camerei Deputatilor

Comisia juridica a Camerei Deputatilor urmeaza sa il audieze, luni, pe deputatul PSD Vlad Cosma, in cazul caruia Ministerul Justitiei a solicitat incuviintarea arestarii preventive. Membrii comisiei urmeaza sa intocmeasca un raport, care va fi supus dezbaterii plenului Camerei Deputatilor, informeaza Mediafax.

Ciprian Nica, vicepresedintele comisiei, preciza zilele trecute ca lucrarile comisiei si votul in privinta acestei cereri a Ministerului Justitiei vor fi secrete. “Noi nu ne putem pronunta pe temeinicie, ci numai din punct de vedere juridic vedem ce probe sunt la dosar, daca sunt probe si ce contine acel dosar. Probabil, trebuie sa ai ceva acolo ca sa ceri arestarea preventiva, ca sa incuviintezi arestarea insemna ca este o fapta deosebit de grava care este de o periculozitate aparte”, a mai spus Nica.

Deputatul PSD Vlad Cosma a avut, joi, o prima lectura a dosarului care a fost transmis Camerei Deputatilor pentru incuviintarea arestarii preventive a acestuia.

Vlad Cosma a venit la Comisia juridica din Camera Deputatilor insotit de avocatul sau si deputatul Catalina Stefanescu pentru a studia dosarul pentru care se cere incuviintarea arestarii preventive.

La iesirea de la Comisia juridica, deputatul a refuzat sa faca declaratii cu privire la dosar, precizand ca singura sa declaratie va fi cea din plenul Camerei Deputatilor, cand se va supune votului solicitarea DNA.

Citeste si: Mircea Cosma, si fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, audiati la DNA 

“Pana luni nu o sa dau nicio informatie, o sa raspund doar in fata Comisiei juridice si o sa-mi citesc declaratia in plen. Alte comentarii nu doresc sa fac, nu pot sa fac, doresc ca ancheta sa se desfasoare in conditii normale”, a declarat deputatul. Cosma a mai sustinut ca va raspunde intrebarilor jurnalistilor luni. Intrebat ce le va cere colegilor sai la momentul votului, deputatul PSD a raspuns: “Sa se faca dreptate”.

Dosarul in care Vlad si Mircea Cosma sunt pusi sub urmarire penala a fost deschis de DNA Ploiesti in decembrie, in urma denuntului omului de afaceri Ion Dumitru la adresa lui Razvan Alexe. Atunci, Razvan Alexe, cunoscut drept un apropiat al conducerii PSD Prahova, a si fost arestat preventiv in acest dosar.

Marti, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a fost retinut de procurorii DNA Ploiesti pentru luare de mita si abuz in serviciu.

Sursa foto: adevarul.ro