VLADIMIR JIRINOVSKI, declaratie SURPRINZATOARE: MOLDOVENII sunt ROMANI! Noi, rusii, le-am dat numele de MOLDOVENI, dar ei sunt ROMANI!

“MOLDOVENII sunt ROMANI! Noi, rusii, le-am dat numele de MOLDOVENI, dar ei sunt ROMANI!”, a declarat VLADIMIR JIRINOVSKI, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR, nationalist), in timpul unui interviu pentru televiziunile ruse, relateaza Agerpres, care citeaza timpul.md.

Declaratia politicianului rus este destul de SURPRINZATOARE, mai ales pentru filorusii si rusofonii din Republica Moldova. De zeci de ani, prorusii din Republica Moldova au incercat sa promoveze asa-numitul “curent moldovenist”, al carui scop declarat este sa altereze coeziunea culturala, lingvistica si spirituala dintre romanii de pe cele doua maluri ale Prutului, adauga sursa citata.

Citeste si: Transnistria sa revina Rusiei, Romania sa ia Basarabia – Solutia lui Jirinovski pentru ca Ucraina “sa se linisteasca”

VLADIMIR JIRINOVSKI este cunoscut ca fiind un nationalist excentric, un politician care sare din tiparele obisnuite, insa declaratia sa combate clar teoria ridicola a moldovenismului, cu care s-a incercat vreme indelungata indoctrinarea populatiei din Basarabia, mai scrie timpul.md.

Citeste si: AVERTISMENT al oficialilor de la Moscova si Tiraspol: CONFLICTUL ar putea REIZBUCNI in ESTUL REPUBLICII MOLDOVA

Sursa foto: unimedia.info