VLADIMIR PUTIN a atins cel mai ridicat nivel de popularitate de la razboiul ruso-georgian pana azi

VLADIMIR PUTIN se va afla marti in Ungaria. Sute de oameni au protestat la Budapesta impotriva acestei vizite

Popularitatea presedintelui rus Vladimir Putin a atins un nou record in august, ajungand la 87 la suta, respectiv cel mai ridicat nivel din ultimii sase ani, potrivit unui sondaj publicat joi de centrul independent Levada.

Astfel, 87 la suta dintre rusii intervievati sustin actiunile presedintelui, ceea ce inseamna o crestere de 22 de puncte procentuale fata de ianuarie. Numarul persoanelor nemultumite de actiunile lui Vladimir Putin a scazut la 13 la suta in august.

Acesta este cel mai ridicat nivel de la razboiul ruso-georgian din 2008, cand popularitatea lui Putin ajunsese la 88 la suta.

si popularitatea premierului Dmitri Medvedev a crescut, fiind de 71 la suta in august fata de 48 la suta in ianuarie.

Pact intre Vladimir Putin si Victor Ponta? Uite cine vorbeste despre asta

In plus, 66 la suta dintre persoanele intervievate apreciaza ca tara se indreapta in directia buna (fata de 43 la suta in ianuarie) si 19 la suta au o opinie contrara (fata de 41 la suta in ianuarie).

Studiul centrului Levada a fost realizat in perioada 1-4 august pe un esantion format din 1.600 de persoane reprezentative pentru populatie.

Un sondaj realizat la sfarsitul lui iulie de institutul apropiat puterii VTsIOM asigura ca rusii sunt mai fericiti ca oricand, indicele de multumire a populatiei atingand un nivel istoric in iulie (79 de puncte).

Citeste si: Rusia INTERZICE produsele AGROALIMENTARE din tarile care au adoptat SANCTIUNI impotriva sa

Sondajele recente au aratat ca rusii nu se tem de sanctiunile votate impotriva tarii lor. Economistii apreciaza totusi ca toate eforturile lor nu se vor resimti imediat in randul populatiei.

Putin a ordonat, miercuri, restrictii privind importurile de produse agroalimentare provenind din tari care au adoptat sanctiuni economice impotriva Rusiei.

Cota de popularitate a lui Vladimir Putin a depasit 80 la suta odata cu alipirea Crimeei in martie. Ea nu a coborat practic niciodata sub 60 la suta de cand a preluat puterea in 2000.