Vladimir Putin a decis inchiderea agentiei de stiri RIA Novosti si a postului de radio Vocea Rusiei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a semnat un decret surpriza, publicat luni pe website-ul Kremlinului, prin care anunta desfiintarea agentiei ruse de stiri RIA Novosti si a postului de radio Vocea Rusiei, ambele detinute de stat, si inlocuirea acestora cu agentia Russia Today, informeaza BBC News.

Decretul va intra in vigoare imediat dupa ce va fi promulgat, noua agentie urmand a fi condusa de jurnalistul Dmitri Kiselev, sustinator al administratiei actuale de la Kremlin.

Serghei Ivanov, seful administratiei Kremlin, a declarat jurnalistilor din Moscova ca agentia de stiri se restructureaza pentru a deveni mai eficienta din punct de vedere economic, potrivit Interfax.

Ivanov a declarat ca agentia, care va fi dizolvata si reorganizata ca Agentia Internationala de Stiri Russia Today, trebuie sa faca uz mai rational de bani publici si ca trebuie sa fie mai eficienta.

Pe site-ul sau, RIA Novosti scrie ca “masura este cea mai recenta dintr-o serie de schimbari in peisajul presei din Rusia, care pare sa indice o intarire a controlului statului in deja prea puternic reglementatul sector al media”. 

RIA Novosti a fost infiintata in 1941, la doua zile dupa ce Germania nazista a invadat Uniunea Sovietica, ca Biroul de Informare Sovietic, iar in prezent are reporteri in 45 de state, oferind relatari in 14 limbi.

Sursa foto: ria novosti