VLADIMIR PUTIN a facut o RECOMANDARE FERMA cetatenilor rusi in legatura cu TURCIA

Presedintele rus VLADIMR PUTIN le-a recomandat ferm, miercuri, concetatenilor sai sa nu se mai deplaseze in TURCIA, una din destinatiile turistice favorite ale rusilor, recomandarea sefului statului rus intervenind dupa ce un BOMBARDIER RUS a fost doborat marti de AVIATIA TURCA la frontiera cu Siria, noteaza Agerpres.

Ce este de facut dupa astfel de evenimente tragice, precum distrugerea avionului nostru si moartea pilotului? Este o masura necesara si Ministerul (rus) de Externe a facut bine avertizandu-i pe cetatenii nostri de pericolul’ la care se expun daca merg in TURCIA, a afirmat VLADIMIR PUTIN, citat de agentia TASS.

CITESTE SI: AVION DE VANATOARE RUSESC DOBORAT DE TURCIA: UNUL DIN PILOTI A FOST RECUPERAT DE ARMATA SIRIANA. UPDATE

‘Dupa ceea ce s-a petrecut ieri (marti), nu putem exclude alte incidente. Si daca ele se produc, trebuie sa reactionam. Si cetatenii nostri care se afla in Turcia pot fi in pericol’, a adaugat liderul de la Kremlin, conform aceleiasi surse. Anterior, diplomatia de la Moscova le-a recomandat cetatenilor rusi sa nu se mai deplaseze in Turcia, ministrul rus de externe Serghei Lavrov afirmand ca amenintarea terorista in aceasta tara nu este mai mica decat in Egipt.

TURCIA constituie principala DESTINATIA TURISTICA a rusilor, alaturi de Egipt, tara catre care Moscova a suspendat toate legaturile aeriene dupa prabusirea avionului rus Airbus A321 in Sinai la 31 octombrie, tragedie soldata cu 224 de morti.

Presedintele VLADIMIR PUTIN a avertizat deja de marti ca doborarea avionului rus Suhoi Su-24 va avea consecinte serioase pentru relatiile dintre Moscova si Ankara. ‘Acest eveniment tragic va avea consecinte serioase pentru relatiile ruso-turce. Noi am considerat intotdeauna TURCIA nu pur si simplu un vecin apropiat, ci un stat prieten. Nu stiu cine a avut nevoie de ceea ce s-a intamplat astazi, in mod singur nu noi’, afirma presedintele rus.

Sursa foto: ria