VLADIMIR PUTIN a “fugit” de la SUMMIT-ul G20 din cauza tensiunilor cu liderii occidentali

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a plecat mai devreme decat era programat de la summitul G20 care a inceput sambata in orasul australian Brisbane, pe fondul tensiunilor cu liderii occidentali din cauza crizei ucrainene, afirma surse ruse.

“Programul vizitei presedintelui Putin a fost modificat. A fost scurtat”, a declarat o sursa din cadrul delegatiei ruse, citata de AFP. Conform surselor citate, presedintele Rusiei participa la dezbaterile summitului, dar nu va fi prezent la dineul oficial si va pleca mai devreme decat era prevazut.

CITESTE SI: SUMMITUL G20 reuneste la Brisbane liderii lumii intr-un context tensionat intre Occident si Rusia 

“Acest dineu este mai degraba o ocazie de divertisment”, adauga sursa citata. Summit-ul G20 se desfasoara sambata si duminica in orasul australian Brisbane. Informatia nu a fost confirmata de surse oficiale si nu este clar daca Putin a parasit deja summit-ul sau cand o va face.

CITESTE SI: BARACK OBAMA a catalogat agresiunea RUSIEI din UCRAINA drept o amenintare MONDIALA 

Vladimir Putin a fost supus presiunilor cu ocazia summitului G20, liderii occidentali reprosandu-i implicarea in conflictul separatist din Ucraina, inclusiv in doborarea Cursei Malaysia Airlines MH17 in Ucraina, incident soldat cu 298 de morti, inclusiv 38 de australieni.

Sursa foto: ria.ru