VLADIMIR PUTIN acuza SUA de politica externa agresiva

Presedintele rus VLADIMIR PUTIN a acuzat joi Statele Unite de “politica externa agresiva si lipsita de profesionalism”, acuzatiile liderului de la Kremlin intervenind a doua zi dupa ce Washingtonul a impus noi sanctiuni impotriva Rusiei in contextul tensiunilor din estul separatist al Ucrainei.

“Cei care planifica actualele actiuni de politica externa in SUA — si, din pacate, acest lucru se observa nu numai in perioada recenta, ci in ultimii 10-15 ani — duc o politica externa agresiva si lipsita de profesionalism”, a declarat seful statului rus la incheierea turneului sau de sase zile in America Latina, ultima etapa fiind Brazilia, potrivit relatarii RIA Novosti.

Citeste si: SUA SI UE INASPRESC SANCTIUNILE IMPOTRIVA RUSIEI. MOSCOVA PROMITE MASURI “DUREROASE”

PUTIN a adaugat ca aceasta politica “agresiva” a SUA “creeaza intotdeauna probleme”, dand ca exemplu situatia din Afganistan, Irak sau Libia. “Vedeti ce se intampla in Afganistan, nu sunt decat probleme, Irakul este pe cale de a se scinda, Libia la fel”, a afirmat presedintele rus, conform aceleiasi surse, citate de Agerpres.

VLADIMIR PUTIN a acuzat in continuare Statele Unite ca au creat “probleme” si in Ucraina. “Ei (americanii) au trecut si in Ucraina, au provocat din nou probleme”. In context, presedintele rus a subliniat ca “toata lumea ar trebui sa inteleaga ca trebuie respectate principiile de drept international si institutiile de stat, mai ales in tarile care incep sa se tina pe picioarele lor si unde sistemul politic este abia la inceput iar economia este inca in curs de dezvoltare”.

SANCTIUNILE IMPUSE RUSIEI DE OCCIDENT DIN LUNA MARTIE SI PANA IN PREZENT – RAPORT