VLADIMIR PUTIN: Am putea sa OPRIM furnizarea de GAZE catre UCRAINA

VLADIMIR PUTIN, presedintele Federatiei Ruse, s-a intalnit sambata la Sankt-Petersburg cu jurnalistii din mass media straina in cadrul discutiei cu reprezentantii presei fiind abordate mai multe subiecte de interes din aceste zile. Cea mai discutata tema a fost legata de gazele pe care Rusia le furnizeaza Ucrainei, dar si despre cele care ar putea fi directionate catre China.

VLADIMIR PUTIN a declarat ca Rusia ar putea sista furnizarea de GAZE catre Ucraina, in conditiile in care Kievul nu a mai platit din iunie 2013. In tot acest rastimp, Rusia a furnizat Ucrainei aproximativ 9,5 miliarde de metri cubi de gaze.

Citeste si: PUTIN il ironizeaza pe OBAMA: Cine este el sa judece?! De ce nu si-a gasit un loc de munca la vreo instanta? 

“Nici macar in timpul Razboiului Rece furnizarea de GAZE nu a fost OPRITA si nici nu vrem sa fim acuzati de BANDITISM, insa nu ne putem oferi resursele gratis. UCRAINA nu si-a platit datoria catre noi de aproape un an si sunt sanse ca furnizarea de GAZE catre ei sa fie sistata”, a declarat VLADIMIR PUTIN.

Citeste si: RUSIA a pregatit un DOCUMENT SECRET cu represalii daca statele occidentale inaspresc sanctiunile 

“Deocamdata contractul cu CHINA nu a fost parafat, dar suntem in discutii avansate si speram sa ajungem la un numitor comun cat mai repede. Pentru noi acest proiect este unul prioritar”, a mai spuis presedintele Federatiei Ruse.

In aceste zile la Sankt Petersburg se desfasoara un Forum Economic international.

Sursa foto: bbc.co.uk