Vladimir Putin are un palat secret, de două ori mai mare decât Buckingham

Proprietatea liderului de la Kremlin a costat o avere

Publicația rusă Sobesednik dezvăluie că Vladimir Putin și-a adăugat o nouă proprietate impresionantă la colecția sa. Conform sursei citate, preluată de presa internațională, palatul secret al liderului de la Kremlin este de două ori mai mare decât Palatul Buckingham și se află în ”cartierul miliardarilor”, o zonă exclusivistă de la marginea Moscovei.

Noua reședință a lui Putin este construită pe o suprafață de 37,7 kilometri pătrați, palatul în stil clasic a fost deținut de o companie denumită „Proprietatea-V”, pe perioada construcției. Se spune că „V”-ul din nume vine de la „Vladimir”. În prezent, reședința apare ca și cum ar fi deținută de statul rus. Reprezentantul companiei de construcții, Andrei Ertman, a refuzat să spună cine este proprietarul acesteia.

Vladimir Putin ar fi proprietarul a numeroase alte proprietăți scumpe. Uriașul palat Gelendzhik de la Marea Negară, dotat cu mai multe debarcadere, spații de aterizare pentru elicoptere, cinematograf privat, grădini întinse și propria podgorie. Apoi este și Villa Sellgren, construită pe o insulă în Golful Vyborg, la 19 kilometri de granița cu Finlanda și are o piscină placată cu aur. Oficial aparține unor prieteni ai lui Putin.

Liderul rus mai deține proprietăți și în apropiere de Sankt Petersburg, dar și în regiunea Novgorod, pe lângă o mulțime de alte apartamente. Deși încearcă să pară o persoană modestă, Putin ar avea, conform experților, o avere de 60 de ori mai mare decât a președintelui american încă în funcție, Donald Trump.

Sursa foto: daily mail