VLADIMIR PUTIN: Asistam la ridicarea de NOI “ZIDURI” in Europa

vladimir putin acuza, presedinte rusia, occidentul acuzat, criza ucraina, interviu presa egipteana, vizita la cairo

Extinderea NATO, sistemul antiracheta din Europa – toate acestea sunt NOI “ZIDURI” care se ridica in Europa, a declarat joi presedintele rus VLADIMIR PUTIN in timpul unei conferint de presa, raspunzand la o intrebare referitoare la simbolul reprezentat de prabusirea Zidului Berlinului.

“Cea mai corecta cale este sa se inceteze constructia de noi ziduri”, a spus Putin. Potrivit liderului rus este necesara o cooperare intre tari.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN: CRIZA ECONOMICA din Rusia va dura cel mult DOI ANI

Liderul de la Kremlin a spus ca Occidentul se comporta ca un imperiu care “vrea sa-si faca vasalii sa mearga la pas”.

“Scutul antiracheta din apropierea frontierelor noastre nu este un zid? Partenerii nostri au decis ca sunt invingatori, ca sunt acum un imperiu si ca ceilalti sunt vasali care trebuie sa mearga la pas”, a spus Putin.

Citeste si: Ministrul de Externe: Deveselu este un proiect pur defensiv, care nu este indreptat in niciun fel impotriva Rusiei

“Dupa prabusirea Zidului Berlinului si destramarea Uniunii Sovietice, am fost absolut deschisi pentru o cooperare cu partenerii (occidentali). Dar ce am vazut in schimb? Un sprijin absolut acordat (combatantilor) din Caucazul de Nord. Partenerii nu procedeaza astfel”, a spus Putin, subliniind ca “in orice chestiune, Rusia s-a confruntat (din partea Occidentului) cu probleme, cu opozitie, cu contracarare”.