VLADIMIR PUTIN: Criza din UCRAINA a fost creata pentru REANIMAREA NATO

Vladimir Putin, presedintele rus, i-a acuzat miercuri pe occidentali ca utilizeaza criza din Ucraina pentru a “reanima” NATO“Criza din Ucraina care, in fond, a fost provocata si creata de unii dintre partenerii nostri occidentali, este utilizata in prezent pentru reanimarea acestui bloc militar”, a declarat Putin, facand referire la Alianta Nord-Atlantica, potrivit agentiilor de presa rusesti.

In cursul summit-ului NATO de saptamana trecuta de la Newport, din Tara Galilor, statele membre ale Aliantei au promis ca vor mentine o “prezenta continua” in estul Europei, unde atitudinea Rusiei provoaca ingrijorare, in special pentru crearea unei forte de reactie ce poate fi desfasurata in cateva zile.

CITESTE SI: UCRAINA: VLADIMIR PUTIN si PETRO POROSENKO au convenit sa continue DIALOGUL in vederea PACII 

Acest Plan de reactie are ca scop sa “consolideze apararea colectiva”, misiunea-cheie a NATO, fondata la inceputul Razboiului Rece in urma cu 65 de ani. “Noi am spus deja, am avertizat deja ca vom fi obligati sa adoptam in schimb masuri adecvate pentru a ne asigura securitatea”, a afirmat presedintele rus, in cursul unei reuniuni a oficialilor din complexul militaro-industrial si a membrilor Statului Major al fortelor armate ruse.

“Mi-ar placea sa nu existe accese de isterie dupa ce aceste decizii vor fi definitiv adoptate si cand vor fi puse in aplicare”, a adaugat el.

CITESTE SI: ROMANIA, IN ALERTA! Planul lui PUTIN cu privire la Romania, dezvaluit de un lider separatist. VIDEO 

Cu doua zile inainte de deschiderea summit-ului Aliantei, autoritatile ruse au anuntat ca isi vor adapta “doctrina militara” pana la sfarsitul anului, pentru a lua in calcul aparitia unor noi amenintari, printre care si consolidarea prezentei NATO la frontierele Rusiei.

Sursa foto: the guardian