VLADIMIR PUTIN: CRIZA ECONOMICA din Rusia va dura cel mult DOI ANI

Presedintele rus, VLADIMIR PUTIN, a apreciat joi ca Rusia, care traverseaza cea mai grava CRIZA MONETARA dupa 1998, isi va relua cresterea economica in DOI ANI, in cel mai rau caz.

O iesire din criza este “inevitabila”, in primul rand pentru ca economia mondiala continua sa creasca, a explicat presedintele, in deschiderea conferintei sale anuale de presa, in fata a peste o mie de jurnalisti.

VLADIMIR PUTIN a apreciat ca masurile luate de Guvern si de Banca centrala in fata crizei sunt “adecvate”.

Citeste si: Prabusirea rublei nu va avea efecte semnificative asupra Romaniei, sustine Tradeville

Putin si-a deschis conferinta anuala, difuzata in direct de televiziunile ruse, cu dezbaterea privind rubla, in conditiile in care moneda nationala rusa traverseaza o perioada dificila din cauza scaderii pretului la petrol si a sanctiunilor occidentale.

Toti cei 1.259 de jurnalisti acreditati au dreptul de a-i adresa intrebari presedintelui, a declarat Peskov, potrivit Mediafax, care citeaza Itar-Tass. “Nu au fost restrictii in privinta acreditarii”, a precizat el. “Dimpotriva, avem reporteri care au venit din strainatate si Ministerul de Externe le-a acordat vize”, a explicat Peskov.

El a declarat miercuri intr-un interviu pentru postul de televiziune Rossiia-24 ca spera sa vada reporteri din Ucraina, care lucreaza la Moscova si au acreditari. Potrivit listei postate pe site-ul oficial al Kremlinului, la conferinta vor asista si reporteri din Japonia, Statele Unite, Iran, Germania, Franta, Romania, Belarus, Suedia, Israel, China, Danemarca, Spania, Abhazia, Vietnam si Marea Britanie.

Citeste si: Angela Merkel: Securitatea Europei pe termen lung nu poate fi asigurata decat cu Rusia

Serviciul de presa al Kremlinului a declarat ca aceasta conferinta va avea loc la pranz, ora Moscovei, la Centrul de Afaceri International din capitala rusa, cu traduceri sincronizate in engleza, franceza si germana.