VLADIMIR PUTIN deschide un front arctic in noul RAZBOI RECE

Un grup de sapte lideri din Bavaria a promis luni sa extinda sanctiunile daca RUSIA nu renunta la agresiunea impotriva UCRAINEI. Sanctiunile anterioare nu au descurajat Kremlinul, “iar intrebarea acum nu este daca presedintele rus VLADIMR PUTIN va lovi din nou, ci care este urmatoarea sa tinta”, scrie Wall Street Journal.

“Domnul Putin considera periferia de est a Europei parte a mostenirii imperiale a Rusiei”, remarca jurnalistul Sohrab Ahmari in Wall Street Journal. Acesta remarca faptul ca VLADIMIR PUTIN  si-a atras atentia catre nord in ultimii ani, spre ARCTICA, militarizand unele dintre cele mai indepartate zone ale Europei.

CITESTE SI: EXPLOZIV LIUDMILA PUTINA: VLADIMIR PUTIN este MORT. La KREMLIN este o SOSIE a SA 

Finlanda, unul dintre cele opt state arctice, este amenintata in permanenta de razboi, sustine jurnalistul. “Este greu de inteles exact ce vor rusii”, a declarat noul ministru finlandez de externe Timo Soini. “Dar eu sunt sigur ca ei stiu. Pentru ca ei sunt maestri ai sahului, iar daca ceva poate fi luat il vor lua”, a mai precizat acesta, Ahmari explicand ca declaratia face referire la un vechi proverb potrivit caruia “un cazac va lua tot ce nu este fixat la sol”.

Jurnalistul considera ca ARCTICA este deosebit de atractiva pentru RUSIA din mai multe motive, cele mai importante fiind controlarea accesului in Marea Nordului si exploatarea resurselor energetice bogate din aceasta zona.

CITESTE SI: PUTIN: RUSIA si ITALIA vor construi elicoptere de mare tonaj pentru exploatarea resurselor naturale 

Sursa foto: ria.ru