Vladimir Putin, eternul Tar al Rusiei, a depus juramantul!

Vladimir Putin se afla la al treilea mandat, dupa ce pret de un mandat l-a lasat pe bunul sau prieten Dimitri Medvedev sa pozeze in presedinte, ca sa nu incalce Constitutia Rusiei.

Opozitia din Rusia a contestat alegerea lui Vladimir Putin, organizand un miting care s-a lasat cu violente si arestari, 250 de manifestanti fiind retinuti de fortele de ordine. Numai ca opozitia din Rusia este naiva, iar motivul invocat de manifestanti este pueril; teama ca revenirea lui Vladimir Putin va duce la inasprirea regimului. Opozitia chiar crede ca in ultimii 4 ani, Rusia a fost condusa de Dimitri Medvedev? Cu asa opozitie, Rusia are regimul pe care il merita.

Vladimir Putin a fost si este un lider respectat si temut in Occident. De multe ori, liderii europeni au fost trasi de urechi de Vladimir Putin si au lasat ciocul mic. Acum, opozitia nu are de ce sa se teama, pentru ca in plan intern Rusia va continua sa ramana sub acelas regim ca si pana acum. Insa castigul mare pentru Rusia il reprezinta forta lui Vladimir Putin pe plan extern.

Din acest punct de vedere, Rusia a fost, este si va fi o mare putere politica, economica si militara.Indiferent de ce cred cancelariile europene, revenirea lui Vladimir Putin, in mod oficial, la conducerea Rusiei, ofera stabilitate pe plan international. Un nou lider care ar fi schimbat radical politica externa a Rusiei ar fi condus la racirea relatiilor cu Rusia.

Occidentul are nevoie de o Rusie puternica. Problemele cu care se confrunta lumea, in special cele legate de terorism, sunt si problemele Rusiei. Din acest punct de vedere, Vladimir Putin poate fi considerat un aliat al occidentului. Iar in plan economic, toata lumea va avea de castigat.

Sursa foto: RIA Novosti