VLADIMIR PUTIN: Guvernul Rusiei va sprijini companiile care au fost lovite de sanctiunile straine nejustificat

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, ca Rusia ramane angajata dezvoltarii unei economii de piata deschise, adaugand ca Guvernul va sprijini companiile care au fost lovite de sanctiunile straine nejustificat. Declaratiile liderului de la Kremlin au fost facute in cadrul conferintei de investitii VTB Russia Calling, transmite Reuters.

Putin a mai declarat ca Rusia – care se confrunta cu sanctiunile occidentale impuse pe fondul crizei din Ucraina – continua sa respecte principiile Organizatiei Mondiale a Comertului, adaugand ca determinarea Rusiei contrasteaza cu cea a altor tari care au fondat organizatia.

Citeste si: Cum vrea Rusia sa-si protejeze retelele cibernetice

Totodata, Putin a mai declarat ca guvernul va ajuta companiile lovite de sanctiunile occidentale si va mari capitalul bancilor nationale.

“Guvernul este pregatit sa sprijine sectoarele si companiile care au fost lovite de sanctiunile straine nejustificate. Asta ar include sa le ajutam sa stranga capital. In primul rand, ma refer la institutiile financiare”, a declarat liderul de la Kremlin.

Putin a mai afirmat ca cel putin 30 de miliarde ruble vor fi transferate catre banca VEB anul acesta.

CITESTE SI: Fost consilier al lui Putin: RUSIA se pregateste de un RAZBOI GLOBAL din 2003