Vladimir Putin: Homosexualii si lesbienele sunt bineveniti la Jocurile Olimpice de la Soci

Vladimir Putin, presedintele Rusiei, a promis ca homosexualii si lesbienele vor fi la fel de bine primiti la Jocurile Olimpice de la Soci. Putin a facut aceasta declaratie in timpul intalnirii cu reprezentantii Comitetului International Olimpic (CIO) care efectueaza, in aceste zile, o vizita la Soci, informeaza Voice of Russia.

Vladimir Putin i-a intampinat, luni, pe membrii Comitetului International Olimpic, condusi de Thomas Bach, care au venit sa viziteze locul unde, anul viitor, in februarie, vor fi organizate Jocurile Olimpice, noteaza sursa citata.

“Vom face tot ce ne sta in putinta pentru ca participantii si oaspetii sa se simta bine la Soci, indiferent de rasa, etnie sau orientare sexuala”, a spus Putin, in timpul intalnirii cu presedintele Comitetului Olimpic.

Reprezentantii forului international s-au declarat foarte multumiti de modul in care sunt pregatite Jocurile Olimpice. Putin a abordat subiectul sensibil dupa ce Bach a declarat, luna trecuta, ca nu doreste ca “o competitie sportiva importanta sa devina scena a manifestatiilor pentru diferite subiecte, chiar daca acestea sunt importante”.

Vladimir Putin a semnat, cu cateva luni in urma, o lege care interzice promovarea homosexualitatii, in incercarea de a proteja copiii de “influente nepotrivite”. Mai multi activisiti care sustin drepturile homosexualilor au organizat proteste si au facut apeluri pentru boicotarea Jocurilor Olimpice.

Sursa foto: realitatea.net