VLADIMIR PUTIN, INCLUS PE “LISTA NEAGRA” A POLITIEI din FINLANDA

Procesul a trei ofiteri de politie din Finlanda, acuzati de neglijenta dupa ce numele presedintelui rus VLADIMIR PUTIN a fost inclus pe o LISTA NATIONALA cu SUSPECTI cautati pentru diverse infractiuni, s-a deschis miercuri la Helsinki, informeaza presa internationala.

Presa a dezvaluit in 2013 ca numele presedintelui rus VLADIMIR PUTIN a figurat timp de doua saptamani intr-un registru confidential cu SUSPECTI de INFRACTIUNI pasibile cu o pedeapsa de peste sase luni de inchisoare, relateaza AFP si Interfax.

CITESTE SIVLADIMIR PUTIN CONTINUA AMENINTARILE LA ADRESA TURCIEI: VA REGRETA NU DOAR O DATA!

Dupa cum a relatat la vremea respectiva postul de televiziune finlandez MTV3, VLADIMIR PUTIN ajunsese pe “LISTA NEAGRA” a POLITIEI din FINLANDA, in conditiile in care rezidentilor straini de pe aceasta lista le este interzis accesul in aceasta tara. O ancheta a Parchetului de la Helsinki a dezvaluit ca numele lui VLADIMIR PUTIN fusese asociat criminalitatii organizate din tara sa.

Politia si-a exprimat regretul cu privire la aceasta “eroare grava”, de natura sa infurie vecinul rus, cu care Finlanda are o relatie tumultuoasa de doua secole.

Procurorul Jarmo Hirvonen a explicat ca responsabilul de acest registru si inca doi inalti oficiali din politie risca plata unor amenzi pentru deficiente in ceea ce priveste controlul in administrarea acestui fisier. “Nu vom trece in revista toate numele incluse, din greseala, in acest fisier, pentru ca, din cate stim, au existat o multime. Numele lui VLADIMIR PUTIN este doar unul dintre acestea”, a subliniat el.

CITESTE SI: PUTIN A REFUZAT SA SE INTALNEASCA CU ERDOGAN LA SUMMIT-UL DE LA PARIS

Potrivit unui purtator de cuvant al Kremlinului, presedintele rus VLADIMIR PUTIN a reactionat cu ironie la vestea includerii sale pe “LISTA NEAGRA” a POLITIEI FINLANDEZE  si nu a cerut niciun fel de masuri de represalii. Politia finlandeza a sesizat ea insasi parchetul, declansand o ancheta cu privire la aceasta eroare.

Sursa foto: ria