VLADIMIR PUTIN isi TAIE din SALARIU

Presedintele rus VLADIMIR PUTIN a anuntat vineri reducerea SALARIULUI sau cu 10 la suta, o masura ce vizeaza si retributiile mai multor demnitari rusi, in contextul in care Rusia se confrunta cu o grava criza economica ca urmare a scaderii pretului la petrol si a prabusirii rublei, transmite Agerpres, care citeaza AFP.

Aceasta reducere se aplica in perioada 1 martie-31 decembrie 2015. Pe langa salariul presedintelui rus, vor fi reduse si cele ale premierului DMITRI MEDVEDEV, procurorului general Iurie Ceaika si presedintelui Comitetului de Ancheta, Aleksandr Bastrikin, dupa cum indica decretul semnat vineri de seful statului rus.

Citeste si: PHILIP HAMMOND: UE va pregati noi SANCTIUNI impotriva RUSIEI

Reducerea SALARIILOR cu 10 la suta va fi aplicata si in cazul membrilor administratiei prezidentiale si ai cabinetului de ministri, potrivit unui al doilea decret semnat vineri de presedintele rus.

Citeste si: ULTIMATUM pentru Vladimir Putin de la David Cameron

VLADIMIR PUTIN, al carui SALARIU a fost triplat in aprilie 2014, anunta deja, la sfarsitul lunii februarie, in cadrul unei reuniuni a Consiliului rus de Securitate, ca a decis taierea SALARIILOR membrilor administratiei prezidentiale cu 10 la suta, Rusia traversand cea mai mare criza financiara din anii ’90 incoace, ca urmare a sanctiunilor occidentale pentru rolul sau in criza ucraineana.