Vladimir Putin l-a indemnat pe presedintele SUA sa faca tot posibilul pentru a impiedica o baie de sange

Presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, a calificat luni, in timpul unei discutii telefonice cu presedintele american, Barack Obama, drept “speculatii bazate pe informatii nefondate” acuzatiile de ingerinta a Moscovei in estul Ucrainei, a anuntat Kremlinul.

“Raspunzand ingrijorarilor exprimate de presedintele american in legatura cu o asa-zisa ingerinta rusa in sud-estul Ucrainei, presedintele rus a semnalat ca astfel de speculatii sunt bazate pe informatii nefondate”, a anuntat Kremlinul intr-un comunicat.

“Vladimir Putin l-a indemnat pe Barack Obama sa faca tot posibilul pentru a nu permite utilizarea fortei si o baie de sange”, a precizat Kremlinul. De asemenea, el a facut apel din nou la lansarea unor negocieri cu participarea “tuturor principalelor forte politice si regiunilor”, in scopul stabilirii unei structuri federale pentru Ucraina.

Potrivit Kremlinului, cei doi sefi de stat au cazut de acord asupra necesitatii “continuarii eforturilor” in vederea gasirii unei solutii diplomatice inainte de negocierile de joi, la Geneva.

Obama este pregatit sa aplice noi sanctiuni Rusiei

Atacuri vizibil coordonate au inceput inca de sambata in orase din estul rusofon al Ucrainei, in special in zona Donetkului. Barbati in uniforma au fost vazuti la fata locului, iar occidentalii au afirmat ca este vorba despre o operatiune condusa de Moscova, care dezminte ca ar fi implicata in noile atacuri.

Autoritatile prooccidentale de la Kiev au anuntat lansarea unei “operatiuni antiteroriste” in estul tarii, insa nu au intervenit pana in prezent.