VLADIMIR PUTIN, la summit-ul de la PARIS: RUSIA a contribuit la combaterea INCALZIRII GLOBALE

VLADIMIR PUTIN a avut, luni, un discurs la summit-ul ONU DE LA PARIS in cadrul caruia s-a vorbit despre SCHIMBARILE CLIMATICE. Liderul de la Kremlin sustine ca “schimbarile climatice au provocat furtuni, cicloane si tot mai multe PAGUBE ECONOMICE. Abilitatea noastra de a combate acest lucru va determina CALITATEA VIETII petru toti oamenii, dezvoltarea sociala si economica”.

“Rusia a contribuit la COMBATEREA INCALZIRII GLOBALE. Ne-am redus emisiile cu 33% si vom mai reduce cu alte 12% pana in 2020”, a spus Putin.

Acesta a subliniat ca in perioada 1991 – 2012 Rusia a prevenit cresterea gazelor cu efect de sera, iar ca rezultat a oprit emisia a 40 de tone de dioxid de carbon. “Emisiile de gaze cu efect de sera cauzeaza probleme mari. Am redus aceste emisii, noi, Rusia, si am pariat pe energiile verzi si regenerabile. Am reusit sa ne dublam PIB-ul. Am demonstrat ca putem asigura dezvoltare economica si sa avem grija de mediu”, a spus Putin.

CITESTE SI: HOLLANDE: VIITORUL PLANETEI SE VA DECIDE LA CONFERINTA DE LA PARIS

In acelasi timp, acesta a subliniat ca in ceea ce priveste un nou acord, la redactarea lui trebuie sa participe si tarile in curs de dezvoltare, mentionand ca scopul este limitarea cresterii temperaturii globale.

“Rusia a dezvoltat o tehnologie care ar putea reduce emisiile de dioxid de carbon pana in 2030”, a spus Vladimir Putin care a adaugat ca Rusia va contribui financiar tarilor in curs de dezvoltare.

“In discursul meu de la adunarea ONU am mentionat ca ar trebui sa avem o abordare legata noua legata de schimbarile climatice. Speram ca prin eforturile sustinute sa ajungem la un acord care sa serveasca intereselor tuturor statelor si cetatenilor”, a precizat liderul Kremlin.

Sursa foto: business-insider