VLADIMIR PUTIN: Multumesc Frantei, SUA si Marii Britanii pentru contributia la victoria din 1945

Presedintele rus VLADIMIR PUTIN a multumit sambata Marii Britanii, Frantei si SUA pentru contributia lor la victoria contra GERMANIEI NAZISTE in 1945, transmite AFP.

VLADIMIR PUTIN a avut o interventie cu ocazia PARADEI MILITARE si a celorlalte ceremonii de marcare a 70 de ani de la sfarsitul celui de-Al DOILEA RAZBOI MONDIAL, desfasurate sambata in PIATA ROSIE din MOSCOVA.

CITESTE SI:  LIVE VIDEO RUSIA: PARADA MILITARA pentru marcarea a 70 de ani de la incheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial 

”Multumesc popoarelor Marii Britanii, Frantei si SUA pentru participarea lor la victorie. Le multumesc diferitelor tari antifasciste care au luat parte la luptele contra nazistilor, in randurile rezistentei si in clandestinitate”, a declarat VLADIMIR PUTIN, inaintea pastrarii unui minut de reculegere in memoria victimelor celui de-Al DOILEA RAZBOI MONDIAL.

Sambata seara, sunt prevazute concerte si focuri de artificii in mai multe zone ale capitalei ruse. Festivitatile de la Moscova au loc intr-un context diplomatic tensionat intre Rusia si Occident. Putinii responsabili europeni aflati sambata in capitala rusa nu asista la parada militara, asa cum este cazul sefului diplomatiei franceze Laurent Fabius.

Sursa foto: ria.ru