Vladimir Putin pregăteşte Rusia pentru un „război veşnic” cu Occidentul! Analiză The Guardian

După mai bine de un an de când Rusia a declanșat invazia armată a Ucrainei, care conform planurilor iniţiale ar fi trebuit să dureze câteva săptămâni, președintele Vladimir Putin şi-a schimbat discursul şi pregăteşte societatea pentru un „război veşnic” cu Occidentul, un conflict de natură să dureze mulţi ani, arată o analiză The Guardian.

Într-un discurs recent la o fabrică aeronautică din regiunea Buriatia în fața mai multor muncitori, Putin a prezentat încă o dată războiul ca pe o bătălie existenţială pentru supravieţuirea Rusiei. Analistul politic Maxim Trudolyubov de la Centrul Wilson susține că discursul rostit la fabrica din Siberia a urmat un model de naraţiuni recente, în care liderul rus a trecut din ce în ce mai mult la discutarea a ceea ce observatorii au numit un „război pentru totdeauna” cu Occidentul.

„Putin a încetat practic să mai vorbească despre orice scop concret al războiului. El nu propune nici o viziune despre cum ar putea arăta o viitoare victorie. Războiul nu are un început clar şi nici un sfârşit previzibil”, spune Trudolyubov, citat de The Guardian.

Citește articolul complet AICI.