VLADIMIR PUTIN pune GAZ pe FOC! CE I-A SPUS KIM JONG-IL presedintelui RUSIEI

Vladimir Putin, presedintele Rusiei, profita de orice situatie pentru a pune gaz pe foc in relatia tensionata dintre Statele Unite ale Americii si Coreea de Nord. “In anul 2001, in drumul spre Japonia, am efectuat o escala in Coreea de Nord, unde m-am intalnit cu tatal actualului lider al tarii”, a declarat Vladimir Putin.

“Mi-a spus de atunci ca aveau o bomba nucleara”, a precizat Vladimir Putin, citat de site-ul agentiei Tass, informeaza Mediafax. “Acest lucru se intampla in 2001. Acum, in 2017, o tara aflata permament sub regimul sanctiunilor are o bomba cu hidrogen”, a adaugat liderul de la Kremlin.

Recent, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, afirma ca Administratia Donald Trump nu va putea lansa niciun atac asupra Coreei de Nord, intrucat stie cu certitudine ca regimul de la Phenian are armament nuclear care poate fi utilizat ca riposta. “In privinta Coreei de Nord, Statele Unite nu vor ataca, intrucat nu doar suspecteaza, ci stiu cu certitudine ca Phenianul are arme nucleare. Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a reiterat in mai multe randuri ca este imposibil sa ne gandim ca SUA sau oricine altcineva pot avea informatii certe in proportie de suta la suta despre absolut toate instalatiile militare nucleare”, a declarat Serghei Lavrov la sfarsitul lunii septembrie.

“Nu incerc sa protejez Coreea de Nord, spun pur si simplu ca practic toata lumea este de acord cu aceasta evaluare”, a explicat Serghei Lavrov. Seful diplomatiei ruse a precizat ca aceasta logica a fost impartasita de aproape toti omologii sai prezenti la reuniunea Adunarii Generale ONU. In acelasi timp, Lavrov a subliniat ca SUA ar trebui sa fi tras invataminte in urma interventiei militare in Irak.

“Sper ca Washingtonul va avea aceasta logica. Altfel, situatia va degenera si vor avea de suferit mii, zeci de mii sau chiar sute de mii de oameni nevinovati din Coreea de Sud, Coreea de Nord; sigur ca si Japonia, Rusia si China sunt foarte aproape de acea zona”, a subliniat Lavrov. Serghei Lavrov a lansat un apel la calm in contextul tensiunilor dintre SUA si Coreea de Nord, indemnand “mintile infierbantate” sa inceteze “abordarea copiilor de gradinita”, dupa insultele intre presedintele Donald Trump si liderul nord-coreean, Kim Jong-Un.

Donald Trump l-a numit pe Kim Jong-Un “nebun” saptamana trecuta, dupa ce liderul nord-coreean a afirmat ca presedintele SUA este “senil” si “deranjat mental”. Anterior, Donald Trump avertizase ca va “distruge total” Coreea de Nord daca va ameninta SUA sau aliati ai acestei tari. Tensiunile intre SUA si Coreea de Nord s-au amplificat in ultimele luni, dupa o serie de teste nucleare si balistice nord-coreene.

Sursa foto: ria.ru