Vladimir Putin: Rebelii sunt cei care au folosit arma chimica

Presedintele rus Vladimir Putin scrie in The New York Times ( NYT) ca rebelii sunt cei care au utilizat arme chimice pe 21 august, si nu armata regimului Bashar al-Assad. In opinia lui Putin, scopul rebelilor a fost exact acela de a provoca o interventie a SUA in Siria.

“Exista toate motivele sa credem ca gazul toxic a fost folosit nu de catre armata siriana, ci de catre fortele opozitiei, pentru a provoca o interventie a puternicilor lor sustinatori straini, care s-ar plasa de aceeasi parte cu fundamentalistii”, a scris presedintel rus intr-un articol publicar de cotidianul american.

Vladimir Putin a avertizat impotriva utilizarii fortei care, in afara legitimitatii apararii sau a unei decizii a Consiliului de Securitate al ONU,”este inacceptabila(…) si va constitui un act de agresiune”. Declaratia vine dupa ce Washingtonul a amanat un proiect de a efectua actiuni militare impotriva Damascului pentru a examina o initiativa rusa de plasare sub control international iar ulterior o distrugere a arsenalului chimic sirian.

Sursa foto: russia today