VLADIMIR PUTIN regreta lipsa de INDEPENDENTA a liderilor europeni

Liderii actuali ai Europei sunt departe de a da dovada de independenta, a apreciat vineri presedintele rus Vladimir Putin, citat de agentia RIA Novosti in pagina electronica.

“Chiar daca liderii europeni de astazi sunt departe de a da dovada de independenta, nu inseamna ca tendinta (catre independenta-n.r.) a disparut. Orice ar fi, aceasta tendinta spre independenta, suveranitate, opinie proprie, apararea propriei pozitii se afirma si nu va inceta sa se afirme pe viitor”, a declarat Putin, in fata participantilor la un forum al tineretului rus.

CITESTE SI: Noile sanctiuni pentru RUSIA, transate sambata la reuniunea de la Bruxelles 

“Numai ca este pacat ca toti colegii nostri din Occident nu realizeaza acest lucru”, a adaugat presedintele rus.

Operatiunile armatei ucrainene in estul tarii se aseamana cu asediul trupelor naziste asupra orasului Leningrad, in al II-lea Razboi Mondial, afirma presedintele rus, Vladimir Putin, citat de Moscow Times.

CITESTE SI: “NATO RUS” intervine in Ucraina. ONU: Numarul mortilor din estul tarii de apropie de 2.600 

Operatiunile armatei ucrainene in regiunile Lugansk si Donetk sunt comparabile cu activitatile naziste, a acuzat Putin. “Sate si orase sunt inconjurate de armata ucraineana, care ataca direct zone rezidentiale cu scopul de a distruge infrastructura…”, a spus Vladimir Putin.

“Din pacate, aceste operatiuni ne amintesc de evenimentele din cel de-al II-lea Razboi Mondial, cand trupele fasciste germane de ocupatie inconjurasera orasele ruse”, a precizat presedintele Rusiei.

Sursa foto: newscom.ua