VLADIMIR PUTIN: RUSIA propune crearea unui FRONT UNIC ANTITERORIST

RUSIA invita din nou COMUNITATEA INTERNATIONALA sa creeze un FRONT ANTITERORIST UNIC, care sa actioneze in baza DREPTULUI INTERNATIONAL, a facut apel joi presedintele rus VLADIMIR PUTIN in discursul sau anual catre Adunarea Federala (Duma de Stat /camera inferioara/ si Consiliul Federatiei /camera superioara/), relateaza RIA Novosti.

‘Trebuie sa lasam la o parte toate disputele si divergentele, sa ne strangem intr-un pumn puternic, formand un FRONT UNIC ANTITERORIST, care sa functioneze in baza dreptului international si sub auspiciile Organizatiei Natiunilor Unite’, a indemnat presedintele rus.

Putin s-a declarat convins ca o tara nu poate invinge de una singura TERORISMUL INTERNATIONAL. ‘Terorismul international nu poate fi invins prin forta unei singure tari. Mai ales in conditiile cand granitele sunt practic deschise, iar lumea se confrunta cu o noua migratie a popoarelor’, a spus seful statului rus, citat de TASS.

CITESTE SI: VLADIMIR PUTIN CONTINUA AMENINTARILE LA ADRESA TURCIEI: VA REGRETA NU DOAR O DATA!

Potrivit liderului rus, situatia este agravata de sprijinul financiar constant obtinut de catre teroristi.

‘Amenintarea terorista este in crestere’, a constatat presedintele, trecand in revista zonele cu probleme, unde teroristii controleaza vaste regiuni.

Problema Afganistanului nu a fost rezolvata inca, iar acolo ‘situatia este alarmanta si nu inspira optimism’, a indicat Putin, adaugand ca tari pana recent prospere si stabile din Orientul Mijlociu si Africa de Nord — precum Irak, Libia si Siria — s-au transformat in zone de haos si anarhie, reprezentand o amenintare pentru intreaga lume.

In Siria, a spus presedintele Putin, militarii rusi lupta in primul rand pentru Rusia, eliminandu-i pe teroristi departe de frontierele tarii. De altfel, seful statului rus si-a inceput discursul catre Adunarea Federala printr-un omagiu adus soldatilor rusi angajati in campania actuala din Siria, aducandu-le multumiri pentru sacrificiul lor. Totodata, Putin a spus ca in campania din Siria armata si marina rusa si-au demonstrat in mod convingator capacitatea de lupta si capabilitatile crescute.

CITESTE SI: OBAMA l-a avertizat pe PUTIN sa nu intervina in RAZBOIUL CIVIL DIN SIRIA

Potrivit presedintelui rus, o amenintare deosebita pentru Rusia vine de la concentrarea de militanti islamisti in Siria. ‘Multi dintre ei provin din Rusia si tari CSI (Comunitatea Statelor Independente). Ei primesc bani, arme, acumuleaza putere. Si daca vor deveni mai puternici si vor invinge acolo, vor ajunge si la noi in mod inevitabil, pentru a semana teama si ura, pentru a ucide si tortura oameni’, a spus el, insistand ca islamistii trebuie eliminati acum departe de teritoriul rus pentru a nu ajunge aici.

Acesta este motivul pentru care Rusia a luat decizia privind desfasurarea operatiunii aeriene in Siria, in baza unei solicitari oficiale a guvernului ‘legitim’ de la Damasc, a subliniat presedintele rus, adaugand ca ‘fiecare stat civilizat este obligat sa contribuie la infrangerea terorismului’.

Sursa foto: aljazeera