VLADIMIR PUTIN s-a intalnit cu BARACK OBAMA si PETRO POROSENKO in NORMANDIA

VLADIMIR PUTIN, presedintele Federatiei Ruse, s-a intalnit vineri, in Normandia, cu omologii sai din Statele Unite si Ucraina, BARACK OBAMA si PETRO POROSENKO,  pentru a discuta pe marginea situatie extreme de tensionate din tara vecina.

BARACK OBAMA a avut o scurta discutie privata cu omologul sau rus, VLADIMIR PUTIN,  cu ocazia ceremoniei organizate la 70 de ani de la Debarcarea in Normandia, a anuntat presedintia franceza, citata de AFP.

“Presedintele OBAMA si presedintele PUTIN au discutat in timpul dineului liderilor. A fost o conversatie informala, nu o reuniune bilaterala oficiala”, a declarat Ben Rhodes, consilier adjunct pentru securitate nationala al presedintelui american, confirmand o informatie oferita de palatul Elysée. Aceasta este prima intalnire directa intre cei doi lideri de la inceputul crizei ucrainene.

Citeste si: PUTIN: RUSIA nu putea permite ca Peninsula CRIMEEA sa devina parte a NATO 

Anterior, VLADIMIR PUTIN a discutat cu noul presedinte ucrainean PETRO POROSENKO pentru prima data, vineri, la castelul Bénouville, sub egida presedintelui francez François Hollande si impreuna cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. 

“In cadrul unei discutii scurte, si PUTIN si POROSENKO s-au pronuntat in favoarea unei incetari cat mai rapide a VARSARII de SANGE in sud-estul UCRAINEI”, a declarat la Moscova purtatorul de cuvant al lui Putin, Dmitri Peskov, citat de agentiile ruse. 

Citeste si: PETRO POROSENKO nu exclude posibilitatea unei intrevederi cu VLADIMIR PUTIN 

Ei s-au pronuntat, de asemenea, pentru incetarea “actiunilor armate de catre cele doua parti, atat de catre fortele armate ucrainene, cat si de catre sustinatorii federalizarii Ucrainei”, a adaugat el. 

In estul Ucrainei, o insurgenta armata prorusa, care castiga teren de la zi la zi, genereaza temeri privind o scindare a tarii. Rusia a anexat in martie peninsula ucraineana Crimeea in urma unui referendum contestat.

Sursa foto: veteransnewsnow.com