VLADIMIR PUTIN si-a luat liber de ziua sa de nastere pentru a merge in taigaua siberiana

Presedintele rus, Vladimir Putin, si-a luat zi libera, marti, pentru a-si sarbatori ziua de nastere in taigaua siberiana, a declarat luni purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Itar-Tass, in pagina electronica.

El a declarat ca Putin va fi la “circa 300-400 de kilometri distanta de cea mai apropiata localitate”, dar a refuzat sa ofere detalii despre vacanta presedintelui si persoanele care il vor insoti.

Peskov a declarat ca locul a fost ales pentru ca miercuri Putin urmeaza sa viziteze Districtul Federal Siberian.

In timpul presedintiei sale, Putin nu si-a luat niciodata liber de ziua lui, a declarat Peskov. “De aceasta data, presedintele a decis sa isi sarbatoreasca ziua de nastere in acest fel”, a adaugat purtatorul de cuvant al Kremlinului. El a subliniat, de asemenea, ca Putin a avut un program foarte incarcat in ultima vreme.

Mondo News iti recomanda si: VLADIMIR PUTIN: Rusia nu se va abate de la calea aleasa

Intrebat de Itar-Tass ce fel de cadouri a pregatit administratia prezidentiala pentru seful sau, Peskov a precizat ca ii vor trimite o telegrama de felicitare, ca de obicei. Cat despre alte cadouri, el a subliniat ca majoritatea sunt depozitate in Biblioteca Prezidentiala. “Putin pastreaza doar cadourile personale”, a adaugat el.

Presedintele rus va implini 62 de ani pe 7 octombrie.

Anul trecut, Putin si-a sarbatorit ziua de nastere pe insula indoneziana Bali, unde a participat la Summitul de Cooperare Economica Asia-Pacific (APEC). inainte de inceperea sesiunii plenade, participantii la summit l-au felicitat pe Putin, iar presedintele Indoneziei i-a cantat la chitara “La multi ani!”. Premierul japonez, Shinzo Abe, i-a oferit bautura traditionala japoneza, sake, iar presedintele chinez Xi Jinping, un tort.

Citeste si: FEDERATIA RUSA a ratificat tratatul privind crearea UNIUNII ECONOMICE EURASIATICE