Vladimir Putin sustine candidatura comandantului armatei egiptene la presedintie

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat joi ca sustine decizia comandantului-sef al armatei egiptene, maresalul Abdel Fattah al-Sisi de a candida la alegerile prezidentiale din Egipt, intr-o intrevedere la Moscova cu oficialul de la Cairo, relateaza AFP.

“Stiu ca ati luat decizia de a va prezenta candidatura la alegerile prezidentiale din Egipt”, a declarat presedintele Vladimir Putin.

“Este o decizie extrem de responsabila, implicarea intr-o misiune pentru poporul egiptean. In numele meu si in numele poporului rus, va doresc sa reusiti”, i-a transmis Putin maresalului al-Sisi.

“Stabilitatea situatiei in intregul Orient Mijlociu depinde in mare parte de stabilitatea Egiptului. Sunt convins ca, prin experienta dumneavoastra, veti reusi sa va mobilizati sustinatorii si sa stabiliti relatii cu toate partile societatii egiptene”, a adaugat presedintele rus.

Citeste si: Egipt: Cel putin 49 de morti in ciocnirile dintre sustinatorii puterii si cei ai opozitiei 

Extrem de popular in Egipt, maresalul al-Sisi, ministru al Apararii, nu si-a anuntat inca oficial candidatura la alegerile prezidentiale, dar nu si-a ascuns intentiile in acest sens, dupa ce l-a destituit la 3 iulie anul trecut pe presedintele Mohamed Morsi.

Comandantul armatei egiptene se afla la Moscova pentru a negocia un acord vizand vanzarea de arme in valoare de doua miliarde de dolari cu Rusia, dupa ce SUA au suspendat o parte din asistenta militara anuala pentru Egipt ca reactie la inlaturarea lui Mohammed Morsi de la putere.

In noiembrie anul trecut, Rusia a anuntat ca va livra Egiptului sisteme de aparare antiaeriana si ca discuta cu autoritatile de la Cairo un acord vizand livrarea de avioane si elicoptere.

Sursa foto: bbc.co.uk