Vladimir Putin SUSTINE decizia privind INCETAREA focului in sud-estul Ucrainei

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, SUSTINE decizia omologului sau ucrainean Petro Porosenko privind INCETAREA focului in sud-estul Ucrainei, precum si intentia acestuia de a intreprinde o serie de pasi concreti in vederea reglementarii pasnice a conflictului, a anuntat, sambata, Administratia prezidentiala rusa, potrivit Agerpres, care citeaza Interfax.

In acelasi timp, Putin atrage atentia asupra faptului ca “fara actiuni practice, indreptate spre demararea procesului de negocieri, planul propus (de Porosenko) nu va fi unul realist si viabil”.

Citeste si: Vladimir Putin: PLANUL DE PACE ucrainean nu trebuie sa aiba caracter ULTIMATIV

“Putin considera inadmisibila situatia in care deja dupa ordinul de incetare a focului, ca urmare a continuarii confruntarilor de catre partea ucraineana, pe teritoriul Rusiei ajung si explodeaza munitii, ceea ce provoaca nu doar pagube materiale, ci pune in pericol si viata si sanatatea cetatenilor rusi”, a precizat Administratia presedintelui rus.

Citeste si: UCRAINA: Kiev-ul denunta un ATAC SEPARATIST si INCALCAREA incetarii unilaterale a focului

Presedintele ucrainean Porosenko a ordonat vineri INCETAREA focului in sud-estul Ucrainei, pentru o saptamana, timp in care insurgentii trebuie sa predea armele.