VLADIMIR PUTIN va trimite AVIOANE de LUPTA si TRUPE MILITARE in SIRIA

Presedintele Rusiei, VLADIMIR PUTIN, vrea sa trimita trupe militare peste hotare si a cerut aprobarea Parlamentului in acest sens, anunta Kremlinul. Este foarte probabil sa fie vorba de trimiterea unor AVIOANE de LUPTE si soldati in SIRIA.

Presedintele rus VLADIMIIR PUTIN a cerut aprobarea camerei superioare a Parlamentului rus pentru folosirea FORTEI MILITARE peste hotare. Kremlinul a nu a anuntat ce tara este vizata de aceasta decizie, dar Rusia este intr-un proces de consolodare a PREZENTEI sale MILITARE in SIRIA, unde sustine fortele presedintelui Bashar al-Assad.

CITESTE SI: SUMMIT ONU: OBAMA VREA INLATURAREA LUI BASHAR AL-ASSAD. PUTIN SE OPUNE CATEGORIC

Ultima data cand Parlamentul Rusiei a aprobat dreptul presedintelui de a trimite trupe peste hotare a fost anul trecut, cand Rusia a ocupat Crimeea. Valentina Matviyenko, purtatorul de cuvant al Consiliului Federal, a declarat ca Parlamentul va lua in discutie cererea in cursul zilei de miercuri.

Kremlinul a precizat ca cererea pentru trimiterea unui contingent al Armatei Federatiei Ruse in afara tarii se bazeaza pe principiile si normele dreptului international, recunoscute universal, potrivit Reuters.

CITESTE SI: FRANTA A INCEPUT BOMBARDAMENTELE IMPOTRIVA STATULUI ISLAMIC IN SIRIA

Sursa foto: ria